MVM Mátra Energia Zrt.

2024.07.13. 20:23

Sorra valósulnak meg a META projektjei a Mátrai Erőmű térségében

A Mátra Energia Térségfejlesztési Alapítvány elfogadta a tavalyi pályázatok megvalósult projektjeit. Az MVM Mátra Energia Zrt. az érintett önkormányzatokkal együttműködésben tesz a környezetért.

Szabó István

Megtartotta soron következő kuratóriumi ülését a Mátra Energia Térségfejlesztési Alapítvány (META), adta hírül közösségi oldalán a visontai MVM Mátra Energia Zrt. Közlésük szerint, egyebek mellett elfogadták a tavaly kiírt pályázati felhívás megvalósult projektjeit.

– Az alapítvány kuratóriuma jóváhagyta a META támogatásával megépült új játszótér megvalósulását, amelyet a Detki Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán alakítottak ki. Ehhez a projekthez az alapítvány közel 4,5 millió forintos támogatást nyújtott. Szintén az alapítvány támogatásával alakították ki a személyi forgalom számára a halmajugrai önkormányzat polgármesteri hivatalában a meglévő lépcsősorhoz kapcsolódó további lépcsőfokokat a biztonságos megközelíthetőség érdekében, továbbá az ügyfélparkoló aszfaltozását is megvalósították. Ehhez a META szintén 4,5 millió forintos támogatást nyújtott a település számára. A támogatott projekteken belül megvalósult továbbá, közel 1 millió forint felhasználásával a Bükkábrányi Napsugár Óvoda, Bölcsőde és Konyha digitális eszközbeszerzése. Pálosvörösmarton elkészült egy közterületi játszótér kéttornyú várral, hintával és filagóriával, amelyhez a META ugyancsak 4,5 millió forintos támogatást nyújtott az önkormányzat részére – részletezte az energetikai társaság.

Az MVM Mátra Energia Zrt. ezzel újabb lépést tesz, hogy az érintett önkormányzatokkal szoros együttműködésben tegyen a környezetéért, a fenntartható fejlődésért, a környéken élők jobb életminőségéért, teszi hozzá a cég a Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában