Felújítás

2024.07.19. 19:10

Szociális intézményeket újítanak fel Gyöngyösön

A gyöngyösi önkormányzat mintegy 13,4 millió forinttal járul hozzá a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona és a Petőfi úti I. Alapellátási Központ felújításához.

Szabó István

A gyöngyösi képviselő-testület a szerdai, rendkívüli ülésén arról döntött, hogy az önkormányzat összesen mintegy 13,4 millió forinttal járul hozzá a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona és a Petőfi úti I. Alapellátási Központ felújításához, tájékoztatott a városháza. Közlésük szerint az otthon és a központ ugyan a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ fenntartásában működik, de az azoknak helyet adó épület önkormányzati tulajdonban van. 

A gyöngyösi önkormányzat több mint 13 millió forinttal járul hozzá a felújításhoz
A gyöngyösi önkormányzat több mint 13 millió forinttal járul hozzá a felújításhoz
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Portálunkon is beszámoltunk már arról, hogy a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonában a Procter & Gamble Élhető otthon programjának keretében 50 millió forintos felújítás valósult meg, a mintegy 7,3 millió forintos önkormányzati hozzájárulásból a rossz állapotú nyílászárókat cserélik le a több mint 100 éves épületben. Emellett a Petőfi úton a villamos és vízvezetékek rekonstrukciója vált szükségessé, amelyhez valamivel több mint 6 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat, áll a gyöngyösi városháza közleményében.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában