Ajánló

2024.07.05. 11:20

Vízipisztoly-csata, baracknap és Palacsinta Party is lesz hétvégén

Összegyűjtöttük a hétvége rendezvényeit, hogy olvasóink tudjanak válogatni a programok között.

Heol.hu

Vízipisztoly-csatában is részt vehetünk a hétvégén

Forrás: Kerekes István/Kisalföld

Péntek, július 5.

Gyöngyös: 17 órakor a Vachott Sándor Városi Könyvtárban Nagyné Kiss Anna akrilfestményeiből nyílik kiállítás. A kiállítást dr. Menus Boglárka nyitja meg, közreműködik Gyöngyösi Kiss Anna nótaénekesnő.

Szombat, július 6.

Eger, Gyöngyös, Hatvan: Az Országos Vízipisztolycsata és Rekordkísérletben részt vesz a gyöngyösi, egri és hatvani strand is. A program tervezett időpontja szombaton 14 óra, ekkor kell 15 percen át vízipisztolycsatának folyni minden helyszínen. Az Egri termál és Strandfürdő is ír az eseményről közösségi oldalán.

- Idén mi is csatlakoztunk a Magyar Fürdőszövetség által meghirdetett új rekordkísérlethez! Ellenfeleket keresünk! Hozd magaddal vízipisztolyod, és csatlakozz hozzánk! Várunk a gyermek élménymedencében 2024. július 6-án, 14:00 és 15:00 között! Légy részese a mókának, és készülj a legnagyobb csatára!  Készen állsz a kihívásra? - írják a bejegyzésben.

Eger: A Broadway Monkey-ban lesz az Éter Plusz Tehetségkutató Fesztivál. A döntősök listája már kialakult. Részletek az esemény Facebook-oldalán.

Poroszló: Palacsinta Partyt rendeznek a Millenniumi Emlékparkban. A kóstolók 14 órakor kezdődnek, lesz kézműveskedés, arcfestés, csillámtetoválás és helyi termékek vására. 

Forrás: programturizmus.hu

Kisnána: Baracknapot tartanak 10 órától 17 óráig a kisnánai várban. bemutatják, hogyan főzzünk baracklekvárt, de kóstolni is lehet akár palacsintával. A rendezvény ingyenes, de a várba a szokásos belépőt kell fizetni.

Forrás: Beküldött fotó

Maklár: Röfifesztivált tartanak, amely a reggel 7 órás tűzgyújtással kezdődik, ez indítja a főzőversenyt is. Lesz termelői piac, bábelőadás, lézerharc, ugrálóvár, népi játékok, látványfőzés, kaszkadőrbemutató, koncertek. A rendezvények osztják ki a Maklár Községért díjakat is. Tombola és utcabál is színesíti a napot.

Forrás: Beküldött fotó

Visonta: Gasztroplacc - MátrAsztal névvel rendezi gasztronómiai programját a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület. Különleges helyi termékekkel csalogatják az érdeklődőket. Péksütemények, grillkolbász, chilis finomságok várják a látogatókat, de mátrai borokat is kóstolhat, aki szomjasan érkezik.

Forrás: Beküldött fotó

Gyöngyöspata: A Muzsikál az Erdő - Mátrai Művészeti napok keretén belül lovastúra indul a Sidi Lovastanyáról, erre jelenkezni Sidi Ákosnál lehet. 10 órakor erdei séta indul a sorompótól, amelyet Dudás Béla erdészetvezető vezet, és a fenntartható erdőgazdálkodás a téma. Ugyancsak 10 órakor a Kisboldogasszony-templomot mutatja be Molnár Károly.11 órakor Molnár László festőművész tárlatát mutatják be a Galériában. A Nagyparlagon 11 órától helyi termékeket lehet megtekinteni, de lesznek kézműves foglalkozások a Bábika Játszóház rendezésében. Látogatható lesz a „Játsszunk együtt” Magyar Környezeti Nevelési Egyesület interaktív standja, lesz Víz – erdő – eredő. Hol az élet forrása? címmel interaktív játék az erdő és a víz kapcsolatáról. Vezeti Mazál István. Varga Zoltán fafaragást tanít gyerekeknek, Lendvai Edit kencekészítést gyógyhatású növényekből, és Réti Éva vezetésével hímző workshopot is tartanak az újrahasznosítás jegyében.

Szihalom: Idén is megrendezik a Szihalmi Fúvós Fesztivált. Az esemény 16 órakor kezdődik a Kemencés udvarban. Fúvószenekarok és mazsorett-csoportok találkoznak egymással és nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást a kultúrára igényes közönségnek. A rendezvény a szokásoknak megfelelően utcabálba torkollik, mely hajnalig korlátlan szórakozást ígér. Bővebb információkért érdemes felkeresni az esemény Facebook-oldalát.

Felsőtárkány A Blues Hill Park Rendezvényközpontban 8-12 óráig zsibvásárt tartanak. 

– Ha egészséges, magyar, hagyományos módon készített, tenyésztett, termelt élelmiszert akarsz vásárolni, hazai termelőktől, megbízható kereskedőktől-ott a helyed. A kolbászt, zsírt, szalonnát, tepertöt a Vándorhús, biztosítja, de megtalálható zöldséges, hazai pék, termelői tojás is. 71 ezer négyzteméteres piac terület, rengeteg vásározó árus, rengeteg magán " bolhapiac jellegű" árus , baba-mama termékek, régiségek, kézműves termékek, megunt, kinőtt dolgok, padlás, pajta leletek, zöldséges, kistermelők. Kincskeresőknek, mások által megunt, már nem használt dolgokat olcsón megvásárolni vagy akár eladni szándékozó embereknek tökéletes hétvégi program. Csodálatos természeti környezetben, családoknak, gyereknek akár egy nagy sétára a park területén a kilátó-dombra, egy nagyszerű  élmény. Egész napos büfével – áll az esemény leírásában.

Vasárnap, július 7.

Sástó: Muzsikál az Erdő - Mátrai Művészeti napok zárórendezvényét tartják vasárnap. 9 óra 30 perckor szakvezetéses erdei sétát indítanak, a téma: A Mátra természeti értékei. Az útvonal: Mátrafüred kisvasút végállomás-Máriácska-Rákóczi-forrás-Sástó, 4 kilométer. Vezeti: Szuromi László, ny. tájegységvezető. 10 órától látható a helyi termékek bemutatója, lesznek kézműves foglalkozások – Bábika Játszóház, fafaragás gyerekeknek Varga Zoltánnal. A „Játsszunk együtt” Magyar Környezeti Nevelési Egyesület interaktív standja várja az érdeklődőket. Víz – erdő – eredő. Hol az élet forrása? Interaktív játék az erdő és a víz kapcsolatáról címmel Mazál István vezetésével tartanak beszélgetést. Lesz kencekészítés gyógyhatású növényekből Lendvai Edittel. 10 óra 15 perckor nyílik meg a kiállítás a „Muzsikál az erdő” 2024-es Gyermekrajzpályázatának és Fotópályázatának anyagából. 10 óra 30 perckor indul az erdei séta az infóponttól. Vezeti Mazál István természetvédelmi mérnök. Téma: Az erdő szerepe a víz körforgásában. 10 óra 30 perckor kezdődik a Ringató Herczeg Flórával, majd 11 órától 16 órig Játékok hangtálakkal és az erdő hangjaival - hangos és hallgatós erdei csoportfoglalkozás gyerekeknek. Vezeti Liebmann Judit. (Foglalkozások minden óra elején kezdődnek) 11 órától fellép Bolba Éva és a JAZZterlánc. Délben étkezési lehetőséget biztosítanak a szervezők, majd 13 órától Erdei meditációt tart Szabad Gábor. Szintén 13 órakor kezdődik az Erdei mesefoglalkozás gyerekeknek, felnőtteknek, amelyet Füleki Piroska pedagógus, meseterapeuta vezet. 13 óra 30 perctől fellép a  Szathmári József Kamarakórus Tápiószecsőről, majd 14 órától lesznek a köszöntők az „Összetartás” plakettnél. Erdei koncertet ad a Monarchia Szimfonikus Zenekar. 15 óra 30 perctől lép fel a Sound of Spirit Énekegyüttes. 16 óra 30 perctől Erdei divatbemutatót láthatnak Fiser Józsefné, Király Zsiga díjas népi iparművész hímző és Torba Ildikó szűrrátét készítő népi iparművész alkotásaiból. fellép 17 órától a Misztrál, 18 óra 30 perctől a Kecskemét Táncegyüttes, 19 órától a Hot Jazz Band.

Több napos rendezvény:

Sarud: Pénteken még ugyan csak érkeznek, de egészen vasárnapig tart az Amatőr Hajóépítő Találkozó az Élményfaluban. A pénteki érkezés után szombaton 9 órától pakolják ki a hajókat, majd a közösség alapítója, Mezei Csaba mond köszöntőt. Ezután hajómustrát tartanak, és lehet nevezni a a 2024-es év Amatőr Hajóépítője Díjra. Ezután jön a hajóavatás, vitorlázóknak hajóbeállítás, gyakorlókörök. 11 órától jön közös hajózás vitorlásokkal, evezősökkel, a kezdőknek oktatás igény szerint. 17 óra 30 perctől osztják ki a 2023-as év Amatőr Hajóépítője Díjakat. A rendezvény igazán hangulatosan zárul: az alkonyatban hajóznak a résztvevők. A vasárnap már kötetlenebb közös hajózással telik majd.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában