Jelzés

2024.08.22. 10:00

A láz hasznos az immunrendszerünknek, de ilyen tünetekkel orvoshoz kell fordulni

A láz önmagában nem ellenségünk, hanem a szervezetünk természetes védekező mechanizmusa. Ez egy hasznos jelzés, amit érdemes megfelelően kezelni, nem pedig rögtön ellenségként kezelni, figyelmeztet a Hatvani Albert Schweitzer Kórház.

Heol.hu

A lázra a szervezetünknek, immunrendszerünk többféle szempontból is szüksége van, tette közzé Facebook oldalán a hatvani kórház

  • Védelem: A láz a szervezet természetes módja arra, hogy erősítse immunrendszerünket és harcoljon a fertőzésekkel szemben.
  • Hőmérséklet növelése: A magasabb hőmérséklet megnehezíti bizonyos kórokozók szaporodását és túlélését.
  • Riasztás: A láz jelezheti, hogy valami nincs rendben a testünkben, ezért fontos figyelni a lázzal járó egyéb tünetekre is.

Láz esetén nem kell rögtön az orvoshoz szaladni. A hatvani kórház javaslata szerint akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha a láz 38°C felett van több mint 48 órán keresztül, valamint ha komolyabb tünetek is jelentkeznek, például erős fejfájás, bőrkiütés, hányás, zavartság vagy légszomj kíséri a lázat. 

Különösen fontos azonban lázzal orvoshoz fordulni, ha kisgyermekek vagy krónikus betegségben szenvedők érintettek. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában