Polgárőrség

2024.08.02. 15:18

Két öngyilkosjelöltet mentettek a kerecsendi polgárőrök csütörtök éjszaka

Két ember is úgy érezte csütörtök éjszaka Kerecsenden, hogy nem kíván tovább élni. A polgárőröket riasztották, hogy lépjenek közbe.

Barta Katalin

A Kerecsendi Polgárőr Egyesület csütörtök éjszaka két jelzést is kapott egymás után, hogy segítsenek azokon az embereken, akik öngyilkossággal fenyegetőztek. Az egyesület vezetője, Kőrösi Csaba érdeklődésünkre elmondta, csütörtök éjszaka tíz óra felé érkezett az első segítségkérő telefon. Arról értesítették őket, hogy a közeli borház területén a vendégek között valaki hangosan ordibál, mindenkit szidalmaz. A polgárőrők a helyszínre siettek, s keresni kezdték a férfit, akit hamarosan meg is találtak a közelben. Megkérdezték, mi a gondja, ám ő zavartan viselkedett, össze-vissza beszélt és közölte, hogy nem akar tovább élni. A történtekről értesítették a rendőrséget, akik rövid idő alatt megérkeztek, igazoltatták az illetőt majd mentőt hívtak hozzá. 

Injured,Young,Man,Suffering,In,Pain,After,A,Car,Accident
rendőrség, segít, sérült, öngyilkos
A rendőrség mentőt hívott az öngyilkossággal fenegetőző férfiakhoz
A rendőrség mentőt hívott az öngyilkossággal fenegetőző férfiakhoz (Illusztráció) 
Forrás: Shutterstock

Nem sokkal később, éjfél körül újabb hívást kaptak, hogy egy másik férfi otthonából távozva azzal fenyegetőzött, hogy önkezűleg akart véget vetni életének. Ezúttal is rendőrt hívtak, akik gyorsan a helyszínre értek. Hozzá is mentőt hívtak.  

Kőrösi Csaba megköszönte a rendőrség gyors, rugalmas segítségét, egyúttal köszönetet mondott az egyesület szolgálatban lévő tagjainak. 

Van segítség!
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában