Legfontosabb a méltóság

2 órája

A gyakorlati tanácsokon volt a hangsúly az Idősek Berva-völgyi Otthonában

Valóban méltósággal telt rendezvényt tartottak kedden az Idősek Berva-völgyi Otthonában 1ÉN,1ÉLETEN át méltósággal címmel. Az eseményről Fehérné Dr. Mészáros Helga az otthon vezetője portálunknak elmondta: úgy tervezték a napot, hogy kevés elmélet, ugyanakkor – a demenciával együtt élő személyek és hozzátartozóik részére – nagyon sok gyakorlati ötlet, tanács hangozzék el.

Sike Sándor

Az "Ütős megnyitó"-t követően le is tudták azt a bizonyos kevés elméletet, ami szólt az emberi méltóságról, az elfogadásról, az idő múlásának következményeiről, ageizmusról, hogy tíz órától már valóban a gyakorlati rész következhessen. Így például a torna, külön pedig Parkinson-torna.

Parkinson-tornán vehettek részt az Idősek Berva-völgyi Otthonában
Parkinson-tornán vehettek részt az Idősek Berva-völgyi Otthonában
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Agyköszörülde elnevezéssel a résztvevők gyakorlati feladatok megoldásának részesei lehettek, ez tartott egészen a svédasztalos ebédig, hogy az étkezést megint követhesse egy kevés elmélet. Ebben már az anyagcserezavarból adódó egészségi problémák kezeléséről, a nyelési zavarokról esett szó, hogy utána újabb gyakorlati feladatokkal teljen az "Agyköszörülde", zárásként pedig jött a közös tánc.

A program kapcsán portálunk beszélgetést folytatott Fehérné dr. Mészáros Helgával az egyre terjedőben lévő demenciáról, Alzheimer kórról, illetve arról, hogy ez a betegség, amelyet időskori kórnak tekintettünk, felütötte már a fejét a fiatalabb korosztályban is, főleg fiatal férfiak körében. A szakemberrel készült beszélgetésünket podcastadás formájában tesszük közzé hamarosan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában