Közösség

2024.09.16. 07:31

Az egri polgári kör elkötelezett tagjaival találkozott Pajtók Gábor +videó

A helyi polgári kör tagjai a közélet a kultúra, a magyarság minden szegmense iránt érdeklődnek. Dr. Pajtók Gábort hívták meg vendégül.

Heol.hu

– Örömmel tettem eleget az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete meghívásának! A szervezet tagjainak tájékozottsága, közélet iránti érdeklődése példaértékű – írta bejegyzésében dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő aki már tavaly részt vett egy beszélgetésen a kör tagjaival Csákvári Antal meghívására.

A helyi polgári kör élen jár a közösségépítésben, tagjai nem tétlenkednek, például az országban egyedüliként emlékezett meg az egri szervezet a polgári körök megalakulásának huszadik évfordulójáról. Tavaly vendégül látták Domonkos Lászlót, a csángókról szóló Magyar Moldva című könyv szerzőjét, augusztusban pedig több napos kirándulást szerveztek Zetelakára és Gyimesbükkre, s ellátogattak a csángókhoz is. Kapcsolatuk a zetelakaiakkal 17 évre tekint vissza, hol ők látogatnak ki, hol a székelyek jönnek Egerbe. Erre a kirándulásra nem csak polgári körösöket vártak. Az útról készült egy hatvan perces útifilm is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában