Tájékoztatás

1 órája

Baleset- és bűnmegelőzési családi napot tartott a rendőrség

Rendőrautó bemutatóval, gokartozással és kvíz játékokkal hívták fel a figyelmet a rendőrök a valóságban és az online térben leselkedő veszélyekre. A baleset- és bűnmegelőzési családi napon tanácsadásokat és előadásokat is hallgathattak az érdeklődők.

Hornyák Réka

Baleset- és bűnmegelőzési családi napot szervezett a Füzesabonyi Rendőrkapitányság Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrum szabadidőparkjában. Szeptember 21-én, szombaton délelőtt tíz és délután három óra között a felnőttek és a gyermekek is tanulhattak a rendőröktől, hiszen kvíz játékokkal, bemutatókkal és tanácsadásokkal is készültek az egyenruhások a családoknak. 

Soltész Bálint, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta portálunknak, hogy annak ellenére, hogy már több mint öt éve minden évben megszervezik ezt az eseményt, még mindig sikeres és sokan érdeklődnek iránta.

- Ilyen családi napok alkalmával nem csak a szülőknek, hanem a gyermekeknek is igyekszünk minél több programmal készülni. Fontosnak tartjuk, hogy már kis korban tájékozódjanak a gyermekek a megfelelő biztonságról, legyen szó közlekedésről vagy az online térről. Idén is nagy sikert aratott a rendőrautó, amibe beülhettek a gyermekek, illetve a fegyverzet és felszerelés bemutató és gokartozás is - részletezte a programot Soltész Bálint. 

A rendezvényen továbbá megtalálható volt egy bűnmegelőzési kisbusz és sátor is, ahol tanácsadásra és beszélgetésre is várták az érdeklődőket a hivatásosok. A gyermekeknek kiépített KRESZ pálya, ahol gokartozhattak nem csak játék volt, hiszen sok fontos szabályt is tanulhattak a gyermekek a biztonságos közlekedésről. Ezek mellett szintén népszerű volt a KRESZ-totó, melyen különböző ajándékokat nyerhettek a játékosok és a BikeSafe regisztráció és tájékoztató is. A rendőrök pedig nem csak a való életben leselkedő veszélyekre hívták fel a figyelmet a családi napon, hiszen külön tartottak tájékoztatót az online csalásokról és veszélyekről is.  
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában