Magyar Róma

13 órája

Egert választották a világ legszebb, de alulértékelt városának

Egert sokan ismerik, de egy magazin szerint mégis alulértékelt.

Heol.hu

Eger a legszebb, alulértékelt város

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az, hogy mennyit utazott valaki, befolyásolja, hogyan tekint a világ kevésbé ismert, ám gyönyörű városaira. Az Architectural Digiest magazin listája olyan helyeket tár fel, amelyek egyesek számára talán ismerősek, másoknak viszont teljesen új felfedezést jelentenek. Ilyen Eger is – írja a Lelépő.hu.

Úgy fogalmaznak: a világban számos olyan eldugott csoda található, amely sokkal nagyobb figyelmet érdemelne. Németországban van egy város, amely egykor a császárok kedvence volt, Algériában pedig egy olyan település várja a turistákat, amely agyagházakkal övezi a környező szent barlangot. A listán szerepel egy csendes spanyol falu is, amely a hírességek egyik kedvelt nyaralóhelye, és egy oregoni kisváros, amely gazdag tudományos életéről ismert.

A világ legszebb, mégis kevésbé ismert városainak toplistájának élére került Eger. Vármegyénk székhelyéről, a festőinek nevezett kisvárosról a magazin azt írja, hogy középkori váráról és lenyűgöző barokk építészetéről ismert. Emlékeztetnek, a 18. században az egyházi épületek sokasága miatt kapta a „magyar Róma” becenevet. Érdekessége, hogy a város alatt több mint 100 kilométernyi alagútrendszer húzódik, amelyet a török háborúk idején használtak, manapság pedig borospincékké alakítottak át.

Eger az Architectural Digiest listáján megelőzte a német Goslar, a Mallorcán található Deia városát, a kínai Lijangot. A rangsorban megtalálható még az olasz Procida, a Hollandiában fekvő Schiedam, a görögországi Symi és az algériai Ghardia is. Az alulértékelt városok között szerepel még a japán Nagano, az Oregonban lévő Ashland, a szintén Itáliában található Orvieto, a perui Cajamarca és a namíbiai Swakopmund.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában