Fejlődés

2024.09.06. 10:01

Elkészült a bölcsőde Tenken

Fokozatos beszoktatással tizennégy gyermek elhelyezését tudják megoldani.

Molnár Helga

Átadták az új tenki bölcsődét

Forrás: hatvanonline.hu

Egy újabb mérföldkőhöz érkeztek Tenken, ahol elkészült a bölcsőde, amelyet augusztus végén át is adtak. Öt évvel ezelőtt merült fel az ötlet a képviselő-testületben, hogy az iskola és az óvoda közé tervezzenek egy bölcsődét, amit ha találnak rá pályázati forrást, meg is építik. A 2024-25-ös nevelési évet már itt kezdhetik a tenki csemeték, fokozatos beszoktatással tizennégyen – számolt be róla a Hatvanonline.

Az L alakú épület hosszabb épületszárnyában alakították ki a bölcsődei foglalkoztatót, kívül ezen az oldalon pergolát hoztak létre, játszóudvart létesítettek külön mosdóval, játéktárolóval. Az épülethez parkolót, várakozó helyet hoztak létre komplex akadálymentesítéssel.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet, Tenk folyamatosan gyarapszik, ami nem véletlen, jók a közlekedési lehetőségek, az utak, az intézmények, a település ellátása és jó a képviselő-testület. Szabó Zsolt bőséges gyermekáldást kívánt a tenkieknek.

Szopkó Tamás, a község polgármestere kifejtette, kezdetben még mini bölcsődében gondolkodtak, de a falu látványos fejlődése felbátorította őket egy nagyobb intézményre. A célhoz a kormány 273 millió forint forrást biztosított – jelezte Szopkó Tamás polgármester. A tenki bölcsőde hét hónap alatt épült meg.

A 430 négyzetméter nagyon sok mindenre elég, az előírásoknak megfelelően mindennel felszerelték a bölcsődét ahhoz, hogy a 14 gyermek nyugodtan tölthesse itt napjait. A tenki szülők éltek a lehetőséggel, be is telt gyorsan a létszám, teljes kapacitáson kezdik a nevelési évet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában