Értéktári Esték

2 órája

A gyöngyösi víztorony és az Orczy-kastély volt a téma a könyvtárban

Gyöngyösön folytatódott az Értéktári Esték előadás-sorozata. A gyöngyösi víztoronyról Németi László, az Orczy-kastélyról Báryné dr. Gál Edit mesélt a hallgatóságnak.

Szabó István

A nyári szünet után szerdán immár a 6. esttel folytatódott Gyöngyösön az Értéktári Esték előadás-sorozata. A Vachott Sándor Városi Könyvtárban ez alkalommal a gyöngyösi víztorony históriája volt az egyik téma, amelyről Németi László főépítész, a helyi Városszépítő és Védő Egyesület titkára beszélt. Ezt követően a gyöngyösi Orczy-kastélyról volt szó Báryné dr. Gál Edit, a Mátra Múzeum Pro Civitate-díjas igazgatója, a Városszépítő és Védő Egyesület elnöke révén. Előadásának címe Kőbe zárt történet: az Orczy-kastély volt.

Németi László a gyöngyösi víztorony történetét elevenítette felértéktári esték
Németi László a gyöngyösi víztorony történetét elevenítette fel
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az Értéktári esték előadás-sorozat ez év februárjában indult útjára a gyöngyösi könyvtárban. A minden hónap utolsó szerdáján sorra kerülő esteken a gyöngyösi Városszépítő és Védő Egyesület kezdeményezésére a gyöngyösi értéktár egyes darabjai közül előadásonként kettővel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában