Lovasok

2 órája

Hatvan és Szilvásvárad is indul a Nemzeti Vágtán

Kisorsolták a Nemzeti Vágta felnőtt előfutamaiban indulók sorrendjét a budapesti Nemzeti Lovardában. Az októberi eseményen 15 előfutamban összesen 60 település, köztük Hatvan és Szilvásvárad felnőtt lovasa indul.

Tóth Balázs

Kedden a Nemzeti Lovardában sorsolták ki az október 4-6. között Szilvásváradon tartandó Nemzeti Vágta felnőtt mezőnyének futambeosztását. Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta és a Magyar Lovassport Szövetség elnöke elmondta, hogy idén több újítás is várható az eseményen.

HMM_0529
Nemzeti Vágta (Archív)
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

- A legnagyobb újdonság, hogy most először nem két, hanem háromnapos a lovasünnep. A Nemzeti Vágta nulladik napján, pénteken a Nemzetközi Rendőr Lovasverseny keretében 8 ország lovas rendőrei mérik össze tudásukat – mondta Lázár Vilmos. További újítás még – folytatta a szakember –, hogy a 18 év alattiak 2024-ben már 2 korosztályban indulhatnak: a 10 és 13 év közöttiek a Huszárgyerek Vágtán, a 14-17 évesek pedig a Kishuszár Vágtán mérethetik meg magukat, vagyis idén először lehetőségük nyílt a 17 éveseknek is indulni.

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont stadionjában 4 lovas fog egyszerre starthoz állni, így az elődöntőkbe bejutó 60 felnőtt lovas 15 előfutamban indul. A Huszárgyerek Vágtán induló 16, és a Kishuszár Vágtán induló 24 fiatal lovas előfutam-sorrendjét Szilvásváradon sorsolják ki.

A szeptember 24-i sorsoláson kiderült, hogy Szilvásvárad lovasa a tizedik futamban indul majd az első pályáról, riválisai a futamban Farád, Hosszúfalu és Kishegyes párosai lesznek. A hatvani lovas a 15. futamba nyert besorolást, ahol a második rajthelyről indul, Kocsér, Csetény és Szentkirály képviselőivel küzd majd a továbbjutásért.

A szomszédságból indul Szilvásváradon Szomolya lovasa is, a 14. futam első pályájáról indulhat, riválisai Sepsiszentgyörgy, Őcsény és Nyúl lovasai lesznek, míg a tiszafüredi lovas rögtön az első futamban rajthoz áll a négyes pályán, Borota, Szabadka és Nyárádszereda párosai lesznek az ellenfelei.

A 17. Nemzeti Vágtát 2024. október 4-5-6-án tartják, a döntő futamokat október 6-án 15 órától élőben közvetíti a Duna, valamennyi hétvégi futam élőben követhető az m4sport.hu-n és a Médiaklikk.hu-n.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában