Hulladék

3 órája

Hétfőn van a hulladékgyűjtő világnap

Szinte minden napra esik egy világnap. Ma, szeptember 23.-án a nemzetközi hulladékgyűjtő napját jelöli a naptár. Elég, ha arra gondolunk, milyen és mennyi hulladékot termelünk a környezetünkben.

Barta Katalin

Hétfőn van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap. Ez a világnap a legfontosabbak közé tartozik - hívta fel a figyelmet a PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Nonprofit Kft. közösségi oldalán.  

Bár nem csak ezen a napon, de ma kifejezetten esélyt kapunk arra, hogy tegyünk a környezetünkért és a fenntarthatóságért! A hulladék szó hallatán szinte mindenkinek egy kupac szemét, vagy egy teletömött kuka jut eszébe, pedig ez jóval több annál. Sokféle formája van és az ember megjelenésével a bolygónkat elárasztottuk vele. Számos szervezet hívta fel már a figyelmet erre a mérhetetlenül nagy problémára. A nemzetközi #hulladékgyűjtő nap is ezzel a célzattal indult el. Felhívni a figyelmet a fenntarthatóság elérésére. A mai nap érdemes végiggondolni, hogy mit tehetünk mi, a hulladék mennyiségének minimalizálása érdekében - írták oldalukon.

(Főoldali képünk illusztráció: Shutterstock.)

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában