A Zene világnapján

2024.09.09. 08:37

Idén is a műfaj kiválóságai lépnek fel a gyöngyösi operagálán

Október 6-án Puccini és Verdi művei csendülnek fel Gyöngyösön. Az operagála hagyományosan jótékonysági célt is szolgál.

Szabó István

A gyöngyösi operagála hagyományos szereplője az Egri Szimfonikus

Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Október 6-án rendezi az idei, immár hagyományos operagálát a Gyöngyös Város Barátainak Köre. A minden évben közönségsikert arató zenei gálát idén is gyöngyösi Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban tekintheti meg a közönség a Zene világnapja alkalmából, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

A program októberben is az opera kiválóságainak fellépését hozza. Színpadra lép Sümegi Eszter Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, továbbá Kováts Kolos Kossuth-díjas, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház mesterművésze. Fellépnek Kriszta Kinga, illetve Horváth István, a Magyar Állami Operaház magánénekesei, valamint Koczka Tamás operaénekes. A zenekari kíséretet hagyományosan az Egri Szimfonikus Zenekar adja Szabó Sipos Máté vezényletével. Közreműködik a Cantus Corvinus Vegyeskar Nagy Gábor dirigálásával.  Az est művészeti vezetője idén is a Markazon élő Miller Lajos Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Nemzet Művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, valamint Rohonyi Anikó Liszt Ferenc-díjas operaénekes.

A gyöngyösi operagála első részében Puccini műveiből válogatás hallható, a folytatásban pedig Verdi Nabucco című operájából következnek részletek. A belépés díjtalan, helyjegyek szeptember 16-tól igényelhetők korlátozott számban a Mátra Művelődési Központ információs pultjánál. Az operagála hagyományosan jótékonysági célt is szolgál. Az adományokkal idén zenepavilon létrehozásához lehet hozzájárulni Gyöngyös belvárosában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában