Hőstett

2 órája

Legyengült, védett kabasólymot mentettek a hős lakosok + videó

A fiatal, még tapasztalatlan sólyom feltételezhetően a szokatlanul csapadékos időjárás következtében veszítette el teljesen a kondícióját.

Hornyák Réka

Egy fészekből nemrég kirepült fiatal kabasólyom landolt Varbó főutcájának kellős közepén, szeptember 18-án - adta hírül Facebook-oldalán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Mint írják, az árokparton ácsorgó, súlyosan legyengült jószágra a Dózsa György utca lakói figyeltek fel. Úgy döntöttek, segítenek rajta. Magukhoz vették, majd értesítették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot. Tettükkel pedig életet mentettek, amiért ezúton is köszönet illeti meg őket.

Az egyébként sérülésmentes madarat a Természetvédelmi Őrszolgálat a Mályi Madármentő Állomásra szállította, hogy ott megerősödjön és újra repülhessen. A kabasólyom Magyarországon védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint. A madárról felvételt a BNPI Kelet-Bükki Tájegységének természetvédelmi őre, Ézsöl Tibor készített. 

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Bánkúti Sándor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában