Jegyzet

2 órája

Megerősödve

Mára rájöttem, hogy két unoka dupla energiát ad.

Szabó István

Ahogy múlnak az évek, úgy becsülöm meg egyre jobban a szabadság napjait. Általában előre eltervezem, mit ne tegyek: ne készítsek programot, hagyjam, hogy spontán történjenek a dolgok, éljem meg teljes valójában a nap pillanatait – azaz, lustálkodjak, amíg tehetem. Nem érzem henyélő természetűnek magam, de őszintén bevallva: egy hét lazsálás még senkinek sem ártott meg. 

Persze, az élet nagyobb forgatókönyvíró, mint hinnénk. A napi munka időhiányában elbliccelt szerepeket akkor is bevasalja rajtunk, ha pihenni szeretnénk. Az ilyen szerepek például a karbantartó karakterének megformálása az aszály, majd az esőzés nyomainak eltüntetésére, vagy a kertész alakítása. Ilyen mellékszerep a hivatalos tennivalóival elmaradásban lévő ügyfél­ megszemélyesítése, vagy a nagypapa örömjátéka az unokáknál­. 

Egyszóval, a hét a lazsálás helyett elsuhan ezer tennivalójával. A legjobban most is a nagypapa szerepe tetszik. Hihetetlen szabadságérzést ad két kisgyermekkel órákat eltölteni a kertben vagy egy játszóházban. Hallgatni az ötéves egyre kíváncsibb kérdéseit, az első miérteket, a közel másfél esztendőssel pedig együtt totyogni az egyre izgalmasabb világ felfedezésére. Korábban tartottam attól, hogyan bírom szuflával egyszerre a két gyereket, még ha a feleségemmel meg is osztjuk a velük való foglalkozást. Mára azonban rájöttem, hogy két unoka dupla energiát ad. Így az elfoglaltságokkal teli szabadságból mégis megerősödve jövök ki. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában