Gyermeki öröm

2024.09.11. 12:57

Óvodanyitogatón cukorágyúval varázsoltak cukorkaesőt a fertálymesterek

Közel 200 gyermeknek szerzett felejthetetlen pillanatokat az óvoda első hetében a Maklár I. fertálymesteri negyed. Az Óvodanyitogató névre keresztelt őszi gyermeknapon ugrálóvár, arcfestés és rengeteg népi játék várta a legkisebbeket.

Hornyák Réka

A Maklár I. fertálymesteri negyede szervezett Óvodanyitogató gyermekrendezvényt Egerben, a Szivárvány Óvoda és tagóvoda részére. A negyed összejövetelein megfogalmazódott a tagokban, hogy szeretnének részt vállalni a közösség életében és munkájában, és egy jó szándékú, szeretetteljes tettel öregbíteni a fertálymesterek dicső hírnevét. Ennek megfelelően az óvodakezdés első napjaiban, szerdán rendeztek egy gyermeknapot a legkisebbeknek.

A gyerekek jól érezték magukat az Óvodanyitogatón
A gyerekek jól érezték magukat az Óvodanyitogatón
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A főszervező, a Maklár I. negyed fertálymestere Sós Balázs Bertalan szerint mindannyian egyetértettek abban, hogy akik minden jót megérdemelnek, azok a gyermekek. Övék a jövő és mindannyiunk jövőjét is ők formálják majd, így a jelenben kötelességüknek érezik azt, hogy adjanak nekik. 

– Másképpen hogyan is várhatnánk el a jövő nemzedékeitől a szeretetet, együttérzést és a segítőszándékot, ha nem vagyunk jelenünkben példamutatók és nemesszívűek. Már hónapokkal ezelőtt ezekkel a gondolatokkal indultunk neki a szervezésnek, mely során felvettük a kapcsolatot az egri belvárosi óvodák központi intézményével a Szivárvány Óvodával. Felajánlottunk negyedünk szervezésében egy olyan óvodai gyereknapot, mely keretein belül a gyermekek animátorok segítségével népi játékokkal ismerkedhetnek meg, húsz különböző helyszínen játszhatnak, valamint légvárban és felfújt akadálypályán ügyeskedhetnek az óvodakezdés első napjaiban – részletezte a főszervező.

Minden várakozást felülmúlt az Óvodanyitogató

Mindezeken kívül arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal és bábszínházi előadással is készültek a gyermekeknek. Sós Balázs Bertalan elmondta, hogy a Szivárvány Óvoda örömmel fogadta kezdeményezést. A rendezvény teljes költségét a Maklári I. negyed vállalta.

– Minden várakozásunkat felülmúlta a hangulat és a gyermekek jókedve. Nem is hittük volna, hogy ennyire nagy sikere lesz ennek az őszi gyermeknapnak, nem csak a gyermekek, hanem az óvónők és a szervezők körében is. A népi játékok nagy sikert arattak a gyermekeknél, az utolsó percig játszottak és rengeteg nevettek. A bábszínház is kiválóan sikerült és természetesen az ugrálóvár és a cukorágyú is nagy meglepetéseket okozott – részletezte Sós Balázs Bertalan. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában