Pont

2 órája

Autisták számára nyílt segítő pont Egerben

Eddig különböző helyszíneken tartottak foglalkozásokat az autista gyerekek, felnőttek számára, most állandó helyre leltek a civilek.

Heol.hu

Megnyílt az Auti-Pont Egerben, a Dobó tér 9. szám alatti udvarban, az egykori IFI Pont helyén. Az ünnepélyes megnyitót október 18-án délután tartották énekes műsorral, illetve karate bemutatóval és egy Erasmus+-os élménybeszámolóval. A Ben Egyesület üzemeltette közösségi teret az önkormányzat adta használatba a civileknek, amelyért köszönetet is mondtak a szervezet képviselői, s remélik, a programok egymás megismerését, elfogadását szolgálják majd.

Az Auti-Pont megnyitója sok érdeklődőt vonzott
Az Auti-Pont megnyitója sok érdeklődőt vonzott
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

Juhászné Majoros Eszter önkormányzati tanácsnok szerint csodálatos embereket fog ide gyűjteni a pont, akiktől tanulhat mindenki, hiszen más a látásmódjuk, s reméli, ezáltal közelebb kerülnek egymáshoz az emberek. Köszönte mindenki munkáját, akiknek hála létrejött a pont, áldozatot hoztak az egyesület működéséért.

Katona Ildikó, a Ben Egyesület elnöke szerint egy társadalmat az minősít, ahogyan bánik az elesettekkel. Egerben egyre több segítséget kapnak az eltérő fejlődésű gyerekeket nevelők. Ők is álmodtak egy helyet, amely létrejött, terápiás foglalkozásokkal, fejlesztésekkel, szabadidős eseményekkel, nyári táborokkal várják majd a szülőket, gyerekeket. 

Katona Ildikó, a Ben Egyesület elnöke a megnyitón
Katona Ildikó, a Ben Egyesület elnöke a megnyitón
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

Szerinte befogadó, barátságos tér jött létre, a támogató közegben pedig mindenki otthonra lel. Az elnök oklevéllel köszönte meg Bíró Gergely és Berényi Géza felújításban végzett munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában