Dalos közösségek

3 órája

Bor-dalok kórusfesztivált tartottak Egerben +fotók

Kórustalálkozó fesztivált szerveztek Egerben. A környékbeli és határon túli kórusok nem csak koncertet adtak, de közös felvonuláson is részt vettek.

Szabadi Martina Laura

A fertálymesterek férfikórusa

Forrás: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Bor-dalok Fesztivál volt szombaton Egerben a Bartakovics Béla Közösségi Házban 10 kórus fellépésével. A kórustalálkozón Gulyás László kulturális ügyekért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, külön üdvözölte a Felvidékről érkezett, illetve a kunhegyesi és a miskolci kórusokat is. Örömét fejezte ki, hogy Egerben és térségében számos kórus működik aktívan.

Gulyás László köszöntötte a résztvevőket
Forrás:   Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

– A kóruséneklés nem csak kulturális szempontból fontos, ezzel együtt különleges közösségi tevékenység, hiszen a tagok hetente találkoznak, jól ismerik egymást. A kórustalálkozók pedig éppen ezért kiemelten fontos eseményei a zenei közösségi életnek – mondta, majd méltatta Hegyesi-Hudik Margit énekművész és karnagy főszervező és a szervezők munkáját. Az alpolgármesteren kívül Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája is szólt a kórusokhoz és a közönséghez, beszélt az író borral való kapcsolatáról, a bordalok születéséről.

Hegyesi-Hudik Margit (balra) szervezte a fesztivált
Forrás:   Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

A koncerten részt vett a Miskolczi Pincék Dalárdája, a Borvirág Férfikórus Egerszalókról, a Búzavirág Népdalkör és a Hajdina Citerazenekar Kunhegyesről, Egerből a Csillagok népdalkör, az Egri Érseki Fiúkórus, az Egri Fertálymesteri Testület Férfikara és a Kékibolya Honvéd Népdalkör. Határon túlról érkezett a Vox Collumbale Szepsiből és a kassai Csermely Kórus.

Hegyesi-Hudik Margit elmondta, a fesztivált a tervek szerint minden második évben megszervezik. Délután szüreti dalos felvonuláson vettek részt végig a városon, este bállal zárták a napot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában