Kegyetlenség

3 órája

Borzalmas állapotú kutyát dobtak ki Bogács határában + fotók, videó

Egy szinte teljesen megkopaszodott kicsi kutyára bukkant egy árokban Bogács mellett egy állatmentő. Az alig egy éves állat hátsó lábai is bénák, így esélye sem lett volna életben maradni.

Szabadi Martina Laura

Borzalmas állapotú kutya egy útszéli árokban

Forrás: Beküldött fotó

A mezőkövesdi Pamacs Kutyamentő Alapítvány vezetője, Molnárné Kelemen Viktória az óvodából tartott hazafelé szerdán, amikor egy furcsa alakra lett figyelmes a Bogács melletti út széli árokban és visszatolatott. Hiába a több éves rutin, az alapítvány vezetője még akkor is nézte néhány másodpercig, hogy milyen állattal van dolga, mielőtt felfogta, amit lát, az egy borzalmas állapotú kutya. Egy szinte teljesen megkopaszodott, mozgásképtelen csivavát dobott valaki a település határában lévő út mellé.

Borzasztó állapotú kutya
Valaha szép kölyök lehetett a most borzalmas állapotú kutya
Forrás: Beküldött fotó

Borzasztó állapotú kutya minden hétre jut, de ez a csivava jellegű fiatal kutyus a semmiben, lebénultan üldögélt és várta a halált, hiszen élelmet esélye sem volt szerezni. Ezt tudhatta az, aki kitette. Mivel legfeljebb kúszni tud, így nem magától érkezett a helyszínre, gázolás nyomai pedig nem látszanak rajta – mondta portálunknak Molnárné Kelemen Viktória. Hozzátette, jó néhányan elmehettek az állat mellett aznap.

A kutyát Mezőkövesden orvoshoz vitték majd átvevő szervezetet kerestek neki, hiszen annak a költségei, hogy újra járjon és szép bundája legyen a kutyának meghaladta a mezőkövesdi kicsi alapítvány lehetőségeit, a megfelelő kezelések nem állnak rendelkezésre a környéken. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány vette a gondozásába.

Az átvevő szervezet posztja szerint a trauma, ami a bénulást okozta, nemrégiben történhetett. A kutya annyira fél, hogy harapni próbál, jelenleg az Állatorvostudományi Egyetemen vizsgálják, így hamarosan kiderül, talpra lehet-e állítani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában