Eleink

2 órája

Dallal, lánggal emlékeztek a Doni hősökre Egerben

Megemlékezést tartottak az egri, 14. gyalogezred napja alkalmából. A doni hősök emlékét nem feledik.

Szabadi Martina Laura

Elénekelték a Himnuszt, majd a Doni hősökre emlékezett vasárnap Egerben a Szent Hedvig Kollégium falán lévő Magyar királyi 14. Dobó István gyalogezred emléktáblájánál a Hun Fokos Szövetség, a Knézich Károly Honvéd Hagyományőrző Egyesület, a Nemzetőrség és a Mi Hazánk Mozgalom tagjai.

Bognár Ignác
Bognár Ignác
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Juhász Szabolcs a történelmi Vitézi Rend tagja beszédében kiemelte, a Don kanyarnál hősi halált halt magyarok egyszerű földművesek, tanárok, orvosok voltak. Tették amit kellett, védték a hitüket, a hazájukat és a családjukat. 

Dallal, lánggal emlékeztek a Doni hősökre Egerben
Dallal, lánggal emlékeztek a Doni hősökre Egerben
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

– Nem rejtőzködtek, nem futamodtak meg – hangsúlyozta. Hozzátette, napjaink politikai eseményeivel is párhuzamba állítható, hiszen rengeteget hallani arról, az Európai Unió mit tesz hazánkkal. Mint mondta, a magyar nemzetet mindig is kiszámíthatatlannak tartották: nem tudni, mikor jön el az a pont, mikor fellázad a igazságtalanság ellen.

Szíki Károly Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész, nemzetőr ezredes Gyóni Géza Csak egy éjszakára című versét szavalta el, majd megkoszorúzták a táblát és elhelyezték az emlékezés lángjait miközben a Vitézi Dalkör nótázott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában