Projekt

2 órája

Elindult az „OkTáv” projekt az egyetemen

Első találkozóját október 2-4. között tartották.

Heol.hu

Új felsőoktatási partnerségi projekt indult el az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) vezetésével, amelynek első találkozóját október 2-4. között tartották az EKKE-n – írja az intézmény honlapján.

Elindult az „OkTáv” projekt az egyetemen
Elindult az „OkTáv” projekt az egyetemen
Forrás: Nagy Adrienn/uni-eszterhazy.hu

A hazai Erasmus + programokban egyedülálló, hogy a partnerség tagjai mindannyian magyar ajkúak és az uniós projekt nyelve is magyar. A 27 hónap időtartamú „Oktatási Világpolgárok: Nemzetközi Szemlélet a Tanító- és Tanárképzésben” című projekt célkiűzése egy rugalmasan alkalmazható kurzus létrehozása a tanító-és tanárképzésben, amely felkészíti a tanárjelölteket arra, hogy már pályakezdő pedagógusként élni tudjanak a köznevelés és szakképzés nemzetköziesítési lehetőségeivel. Megismerjék a stratégiaépítés lépéseit, a rendelkezésre álló programokat, pályázati és forrásszerzési lehetőségeket, a sikeres projektmegvalósítás és disszemináció eszközeit, bővítsék a kapcsolódó (pedagógia, pszichológia) módszertani eszköztárukat.

A megvalósításban az egri intézmény és a budapesti Milton Friedman Egyetem mellett a szlovákiai Selye János Egyetem, az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara, valamint a romániai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai kara és a Partiumi Keresztény Egyetem vesz részt.

A találkozón meghatározták a partnerség működési rendjét, elindították a szakmai feladatokat, illetve szó esett az első szakmai beszámoló időpontjára teljesítendő mutatókról is. A tanácskozást követően a résztvevők megtekintették a Líceum épületét, a dísztermet, a kápolnát, valamint a Főegyházmegyei Könyvtárat, majd az egri várat is felkeresték. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában