Megmérettetés

1 órája

Elstartolt a 60-as Kupa, a kadétverseny

Több településről is érkeztek Egerbe. A 60-as Kupa már harmadik alkalommal rajtolt el.

Molnár Helga

Már harmadik éve, hogy az Egri Norma Alapítvány a honvédséggel közreműködve megszervezi a 60-as Kupa elnevezéssel kadét járőrversenyt rendez azoknak a középiskolásoknak, akik részt vesznek iskolájukban kadétképzésben. Ez a verseny kedden kezdődött az egri Dobó téren.

Elstartolt a 60-as Kupa, a kadétverseny
Elstartolt a 60-as Kupa, a kadétverseny
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A megnyitón elhangzott, ez az esemény különleges alkalom arra, hogy a honvédség és a civil társadalom közötti kapcsolat erősödjön miközben a sportot, az egészséges életmódot és a honvédelmi nevelést is népszerűsítik.

Elstartolt a 60-as Kupa, a kadétverseny
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Az idei versenyre hét iskolából 14 csapat érkezett, összesen 84 kadét versenyzett. Több versenyszám is volt, mások mellett az egri várban a versenyző csapatok katonai alapismeretekből totót töltöttek ki, az Eger-pataknál kötéllétrán ereszkedtek le, majd szállítást hajítottak végre, a Kossuth Zsuzsa Szakgimnázium sportpályáján akadályokat gyűrtek le, a Város a város alatt attrakcióban szituációs lövészet volt, az Érsekkertben mászófalon mentek fel a diákok.

A csapatok térkép alapján közlekedtek, a megadott versenyhelyszíneket egymást követő sorrendben kellett felkeresni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában