Kezdődik a munka

2 órája

Megalakult a Heves Vármegyei Önkormányzat közgyűlése

Felálltak a bizottságok is kezdődhet a munka. Megalakult a Heves Vármegyei Önkormányzat közgyűlése.

Molnár Helga

Alakuló ülést tartott a Heves Vármegyei Önkormányzat közgyűlése szerdán a vármegyeházán. A kezdet kezdetén elhangzott, minden képviselő átvette a megbízólevelét, kivéve a momentumos Lőcsei Lajost, aki helyett pártja színeit képviselve Kárpáti István Gergely ül be a grémiumba, majd az összes képviselő esküt tett.

Heves vármegye közgyűlése megalakult
Heves vármegye közgyűlése megalakult 
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Ezt követően Ignácz Balázs, főispán köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, sokat változott a közgyűlés negyedévezredes múltja alatt.
– De feladatai ugyanazok, azaz a vármegye fejlődésének irányait megszabni és elősegíteni., illetve a vármegye lakosságát képviselni – emelte ki. Hozzátette, a cél, hogy élhető, fejlődő, és gyarapodó Heves vármegye.

Ezek után a közgyűlésen Maka Attila (Fidesz-KDNP) képviselő bejelentette, megalakult a Fidesz-KDNP frakció, melynek ő lett az elnöke, s a frakció tagjai továbbá Csuhány Bence, Szabó Róbert, Tóth Csaba, Csík Balázs, Palkovics Péter, Drabos Imréné, Szókovács Péter, Szabó Péter.

Következő pontban javaslatot tettek a közgyűlés elnökének személyére, Csuhány Bence lett a jelölt, s végül titkos szavazáson meg is választotta őt a testület. Rövid beszédében megköszöntötte képviselő társainak a jelöltséget, majd a bizalmat, illetve megköszönte az előző grémium munkáját is.

– 2010 óta sikerült megtalálni a jó válaszokat az égető kérdésekre. Most is hasonló feladat előtt állunk, csak a kérdések változtak. Vidékfejlesztési agrármérnökként jól ismerem a vidéket, s hiszem azt, hogy felkészültségben, elkötelezettségben és erőfeszítéssel képesek leszünk jó válaszokat adni – fogalmazott.

Az előttük álló munkáról úgy szólt, sok még a közös tennivaló.

– Mára felújított kórházakban tisztességes orvosbérek mellett is várólistákkal, és némi elégedetlenséggel küzdünk. De 14 évvel ezelőtt a kiüresedő falvakat az eltűnés veszélye fenyegette, ma új bölcsődék, megújított óvodák, iskolák, modernizált közszolgáltatások mellett új nehézségekkel állunk szemben. Ott vannak a dizájnerdrogok, és azok terjedése, az ehhez kapcsolódó súlyos közbiztonsági gondok, ezekkel szembe kell nézni – taglalta. Szavai szerint, a célja az, hogy fel tudják tenni a pontos kérdéseket, s erre megtalálják a válaszokat, nyíltan, őszintén és tabuk nélkül.

Ezt követőn a grémium szavazott a közgyűlés elnökének illetményéről, majd az alelnökökről. Foglalkoztatási jogviszonyban álló alelnök lett Szabó Róbert, míg társadalmi megbízatású Tóth Csaba. A következő pontban döntöttek a bizottságokról is. A területfejlesztési bizottság elnöke Drahos Imréné lett, alelnöke Varga János (DK), képviselői tagok Szabó Péter és Polyák Katalin (Mi Hazánk) lettek, míg külsős tagjai Jámbor Dénes, Maksa Mátyás és Szaniszló László. A pénzügyi és ellenőrző bizottság elnöke Csik Balázs, alelnöke Faragó Tamás (Jobbik), képviselői tagok Marczis Jánosné (DK), Szókovács Péter, külsősök pedig dr. Jakab Kálmán, dr. Ördög István és Tóthné Szabó Anita. Az ügyrendi és vármegyei koordinációs bizottság is felállt, elnöke Maka Attila, alelnöke Kismihók Tamás (Mi Hazánk), képviselői tagok Kárpáti István Gergely (Momentum) és Palkovics Péter, a külsős tagok pedig Fejes Lőrinc, Kovács István és Simon Edit.

Heves Vármegyei Önkormányzat közgyűlése

Ezzel megalakult a Heves Vármegyei Önkormányzat közgyűlése, mely ebben a felállásban dolgozik a következő években:

Elnök: Csuhány Bence (Fidesz-KDNP)

Képviselők: Varga János (DK), Marczis Jánosné (DK), Kárpáti István (Momentum), Faragó Tamás (Jobbik), Kismihó Tamás (Mi Hazánk), Polyák Katalin (Mi Hazánk), Tóth Csaba (Fidesz-KDNP), Szabó Róbert (Fidesz-KDNP), Csik Balázs (Fidesz-KDNP), Palkovics Péter (Fidesz-KDNP), Maka Attila (Fidesz-KDNP), Drabos Imréné (Fidesz-KDNP), Szókovács Péter (Fidesz-KDNP), Szabó Péter (Fidesz-KDNP).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában