A közösségért

2 órája

Jól halad a 320 milliós egerbaktai projekt + videó

Dr. Pajtók Gábor a helyszínen tekintette meg, hogy halad a beruházás. Tavasszal Egerbaktán a TOP Plusz forrásból megindult a közösségi tér fejlesztés projekt.

Heol.hu

„Egerbakta faluközpont kialakítása és közösségi tér fejlesztés” című projekt nyitórendezvénye áprilisban

Fotó: Huszár Márk

Egerbakta megújul! Az esküt tett, új  képviselő testülettel a település folyamatban lévő  fejlesztéseit tekintettük meg, egyúttal körvonalaztuk a falu jövője szempontjából legfontosabb megvalósítandó beruházási célterületeket – számolt be dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője. Mint ahogy arról már beszámoltunk, több mint 320 millió forint uniós és kormányzati forrásból megújul Egerbaktán a a közösségi ház, vagyis az egykori iskola épülete. Pihenőparkot és faluközpontot hoznak létre.

– A múltszázadban közösségi helyek voltak az utcai padok, a templom, a sportpálya, de akár a kocsmák is. Az utolsó évek és a XXI. század viszont változást hozott, a technikai-kommunikációs fejlődés átalakította az életünket, munkahelyeinket, a közlekedést, a helyi találkozási pontok pedig elkezdtek elsorvadni, megszűnni. Ez mind hozzájárult az elmagányosodáshoz és az egyén előtérbe kerüléséhez. Egerbakta iskola nélkül maradt, a sportpálya és templom mellett azonban fontos, hogy legyen egy olyan modern közösségi háza, amely megtöri ezt a folyamatot, a kisközösségekkel megtelik élettel. A polgármester jól döntött mikor ezt a célt fogalmazta meg, jó szívvel álltam mellé – mondta a beruházás kezdetekor dr. Pajtók Gábor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában