Összefogás

3 órája

Közösen készültek a Káposztás Étkek Napjára a demjéniek +fotók

Már több mint egy évtizede a káposztás ételeké a főszerep októberben Demjénben. Nem csak a jó ételekre, a szórakozásra is jutott idő a falunapon. A Káposztás Étkek Napja több mint egy évtizedes hagyomány.

Heol.hu

Szombaton volt Demjénben a Káposztás Étkek Napja. A több mint egy évtizedes hagyományra idén másképp készültek mint eddig.

Káposztás Étkek Napja
Káposztás Étkek Napja
Forrás: Vozáry Róbert

Menyhárt László polgármester beszédében kiemelte, hogy először fordult elő, nem egy szervezet, hanem az önkormányzat vezetésével az összes civil szervezet részt vett a szervezésben.

Példás összefogással valósult meg ez a nap. Két okból is igen fontosak közösségünknek ezek a rendezvények, egyrészt a közösségépítés miatt, hiszen ilyenkor mindenki leteszi a terheket, elengedi magát és ez közelebb hozza egymáshoz az embereket. Másrészt a turizmus már annyira jelentős bevételi forrása a helyieknek, hogy lassan szinte teljesen ez adja a megélhetést. Az ilyen rendezvények turistacsalogatóak, kifejezetten sokan voltak most is Demjénben – mondta el portálunknak.

Jó hangulatban telt a délután, több mint 700 adag étel fogyott a rendezvényen, ahol a hagyományos káposztás ételek szinte mindegyikét lehetett kóstolni: volt töltött káposzta, káposztás szarvaspörkölt, toros káposzta, babos káposzta és rétes is.

Az ételek mellett gondolva a családokra ingyenes volt az ugrálóvár használata, de arcfestést is lehetett kérni és gyöngyfűzésre is volt lehetőség. 
Pliska Roland sommelier borbemutatót tartott, fellépett a Rekord zenekar, az Andörkaver és Szép Bence stand-up előadását is ingyenesen hallgathatták a résztvevők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában