Voksoltak

4 órája

Mátrafüreden részönkormányzati képviselőket választottak

Ferencz Angéla, Tóth János, dr. Szobóczky Zsófia és Krigovszky Sándor lett a mátrafüredi részönkormányzat képviselője.

Szabó István

Vasárnap a település részönkormányzati képviselőjelöltjeire szavaztak Mátrafüreden. A szavazás reggel 8 órától 17 óráig tartott, a voksokat a helyi Északi Agrárszakképzési Centrum Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban adhatták le a mátrafüredi választópolgárok. A szavazás végeredményéről Faragó Tamás, a részönkormányzat vezetője tájékoztatta portálunkat. A közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó Mátrafüred részönkormányzati vezetőjét nem a mátrafürediek választják meg közvetlenül. A  gyöngyösi önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) szerint mindig a gyöngyösi 1. számú települési egyéni választókerület képviselője viseli ezt a tisztséget, jelen esetben a június 9-én megválasztott Faragó Tamás, aki az előző önkormányzati ciklusban is vezette a mátrafüredi grémiumot. 

– A szavazás rendben lezajlott. A választópolgárok 29,16 százaléka, azaz 191 fő adta le a voksát. Ezek között 2 érvénytelen szavazat akadt. Az leadott szavazatok összeszámlálása után Ferencz Angéla, Tóth János, dr. Szobóczky Zsófia és Krigovszky Sándor lett a mátrafüredi részönkormányzat képviselője – foglalta össze Faragó Tamás. 

A négy képviselő Gyöngyös képviselő-testülete előtt, annak soron következő ülésén teszi le az esküt.
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában