Alakuló ülés

2 órája

Térségi központtá fejlesztenék Pétervásárát az új ciklusban

Letette az esküt, megalakult Pétervására új képviselő-testülete. Beszámoltak arról is, hogy mi a céljuk a kisvárossal.

Heol.hu

 A 2024. június 9-én lezajlott önkormányzati választásokon mandátumot szerzett képviselőtestület tagjai a csütörtökön az ünnepélyes alakuló ülésen esküt tettek – olvasható Pétervására hivatalos közösségi oldalán.

Mint írják, az eseményt megtisztelte Ignácz Balázs főispán is, aki elmondta, hogy Pétervásárán jól látható a fejlődés és tudja, hogy ez a lendület a jövőben sem fog megtorpanni: „ Az új grémiumnak ehhez a felelősségteljes feladathoz jó munkát és jó egészséget kívánt. Az ülésen részt vett még a Heves Vármegyei Levéltár igazgatója, Varga Zsolt is, aki bemutatta azt az 1247-ből származó oklevelet, melyben Pétervására első említése szerepel.  A dokumentum átvétele igazán magasztos és megtisztelő pillanata volt az ülésnek.”

A képviselőtestület tagjai: Eged István polgármester, Abelovszki Ildikó, Barta Gábor, Boros Csaba, Juhász Attila, Pál Beatrix, Szántó Árpád. Alpolgármester lett Barta Gábor és, Boros Csaba. Külsős bizottsági tagok: Csorba-Pál Ildikó, Hubai Péterné, Koska Gyula, Szántó Lászlóné, Szántóné Drotár Judit. 

„2010-ben azzal a szlogennel indultunk, hogy „Kisvárost építünk”. Az új ciklusban az a kitűzött célunk, hogy térségi központtá váljunk” – írták a célokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában