Éneklő Magyarország

2023.10.15. 08:50

Egri kórusok minősültek a fesztiválon + fotók

Az Éneklő Magyarország regionális kórusfesztivál hangversenyét rendezték Egerben.

Tóth Balázs

Nagy sikert aratott a kórusfesztivál

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor fotoda.hu

Idén is megrendezték az Éneklő Magyarország regionális kórusfesztivált Egerben, a Bartakovics Béla Művelődési Házban. Szombaton délután négy kórus előadásában gyönyörködhettek a hallgatók a fesztiválon és minősítő hangversenyen. Elsőként az Egri Fertálymesteri Testület Férfi Kórusa Hegyesi-Hudik Margit vezénylésével lépett színpadra, műsorukat a Petőfi 200 emlékév jegyében állították össze. Őket a Király Viktória vezette Agria Vegyeskar követte egyebek között Wolf Péter és Karai József műveinek előadásával. Az egri Andante Kamarakórus Liszt, Bárdos és Faure egy-egy művét is bemutatta Schmiedmeiszter Szilvia vezényletével, végül a Cantus Agriensis és Cardinal Mindszenty Kórus adta elő produkcióját, repertoárjukban Kodály, Monteverdi, és Orbán György művei is helyet kaptak.

A fesztiválhoz templomi fellépések is kapcsolódtak, október 8-án az Agria Vegyeskar énekelt a ciszterci templomban, míg október 15-én a bazilikában a káptalani szentmisén a Servi Domini Kamarakórus végez zenei szolgálatot Kubík Tamás orgonaművésszel és Mezey Judit művészeti vezetővel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában