Helyreállítás

2 órája

A gyöngyöstarjáni árvíz volt az egyeztetés témája

Dukai Miklós önkormányzati államtitkár és Kiss Viktor gyöngyöstarjáni polgármester folytattak megbeszélést. A gyöngyöstarjáni árvíz 2023-ban példátlan pusztítást végzett, emberéleteket is követelt.

Szabó István

A 2023-as gyöngyöstarjáni árvízzel kapcsolatban tárgyalt a napokban Kiss Viktor gyöngyöstarjáni polgármesterrel Dukai Miklós, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkára, közölte az államtitkár a közösségi oldalán.

– Kiss Viktorral, Gyöngyöstarján polgármesterével és kolléganőjével egyeztettünk a település pénzügyi helyzetéről, és a tavaly nyári nagy villámárvíz okozta károk helyreállításáról. A község lakói példás összefogást tanúsítottak az árvíz utáni napokban. Köszönöm a tartalmas beszélgetést! – fogalmazott Dukai Miklós a Facebook-oldalán.

Portálunk érdeklődésére Kiss Viktor arról tájékoztatott, hogy az egyeztetés részleteinek közlése később lesz időszerű. 

Mint ismert, 2023. június 8-án példátlan méretű, 2 emberéletet is követelő villámárvíz sújtotta Gyöngyöstarjánt. A víztömeg alig negyedóra alatt addig elképzelhetetlen mértékű pusztítást vitt végbe a településen. A tragédia után tíz nappal Kiss Viktor arról számolt be portálunknak, hogy a felújítás 5 utcát érint, azokon az útburkolat, a vízelvezető árkok károsodtak, és összesen 77 ingatlant érintett az árvíz, egy ház lakhatatlanná vált. Több károsultnak egy élet munkája volt a megsemmisült javakban. Már akkor világos volt, hogy a patakmeder és a záportározó is teljes újjáépítést igényel. A teljes kárfelmérés után az is nyilvánvalóvá vált, hogy önerőből nem lehet újjáépíteni Gyöngyöstarjánt. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában