Hagyományőrzés

2024.06.29. 18:58

Idén is elkápráztat a Szederinda Fesztivál + fotók, videó

20 hazai csoport mutatkozik be idén, de határon túlról, Szerbiából és Szlovákiából is érkeznek előadók. A Szederinda Fesztivál idei különlegessége a moldvai, matyó, palóc és görög táncházak.

Hornyák Réka

Palóc viselet bemutatóval, moldvai, matyó és görög táncházzal, rengeteg énekléssel és tánccal telik az idei Szederinda Fesztivál. Eger szívében, a Dobó téren szervezték meg idén is a néptánc- és népdalfesztivált

Idén is elkápráztat a Szederinda Fesztivál
Idén is elkápráztat a Szederinda Fesztivál
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Szederinda Fesztivál központi zenekara idén a Zagyva Banda

A Turáról érkezett zenekar állandó része mind három napnak, hiszen ők kísérik a legtöbb fellépő műsorát. Balogh Ágnes, a Szederinda Néptáncegyüttes alapítója és művészeti vezetője elmondta, hogy 20 magyar csoport vesz részt a rendezvényen. Mind az ország több pontjáról érkeztek, például Budapestről, Bagról, Szarvasról, Ecsédről vagy Pécsről. 

Külföldi előadókból sem lesz hiány

Több szerb és szlovák együttes is bemutatkozik idén a Dobó téren. A néptáncokat és népdalokat pedig nem csak csodálni, de kipróbálni is lehet a táncházakban. A moldvai táncházat a Rézeleje zenekar fogja kísérni, a szlovák táncházat pedig a felvidéki Pósfa zenekar, akik most járnak először Egerben. Ezek mellett azonban matyó, palóc és görög táncházban is részt vehetnek az érdeklődők. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában