Fesztivál

2024.07.13. 08:59

A rengeteg program között kiválasztották az Egri Bor Ünnepe legjobb nedűit

Programokban zsúfolt, borokban és hozzá illő ételekben gazdag napot hagytak maguk mögött azok, akik az érsekkerti Egri Bor Ünnepének bármilyen formában részesei voltak pénteken.

Sike Sándor

Komoly borgasztronómiai megjelenés segíti népszerűsíteni a borvidék kiváló nedűit

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A borünnep harmadik éve "váltotta le" a korábban Egri Bikavér Ünnepeként nevezett többnapos, negyedszázada futó rendezvényt. Mint azt Tarsoly József hegybíró a péntek délutáni M1-en futó híradóban való élő bejelentkezésében is kifejtette három éve határoztak úgy, hogy az egri borok hírét keltő rendezvényeiket az évszakokhoz kötik, s így most már négy komoly borgasztronómiai megjelenés segíti népszerűsíteni a borvidék kiváló nedűit.

A hegybíró arról is beszélt, hogy közel negyven egri borászat háromszáz bora mutatkozik be most a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben, ami önmagában is impozáns. A rendezvényeik időpontjának kiválasztásakor pedig tekintettel voltak a hosszú évtizedekre visszanyúló időjárási tapasztalatokra is. Nos, ami azt illeti az időpontválasztás most is bejött: a nyár talán legmelegebb napjait vészelhették át a részvevők a park árnyat nyújtó dús lombozatú fái alatt úgy, hogy az eső messzire elkerülte a környéket.

A pénteki program – melynek kisérő, főként zenei műsorai az Egri Csillag és az Egri Bikavér nevet viselő színpadon zajlottak – igen csak zsúfolt volt, amit este fél kilenckor egy nagyon fontos eredményhirdetés is gazdagított: kihirdették az Egri Bor Ünnepe borverseny nyertes borait.

Az Egri Csillag kategóriában a zsűri Gál Lajos Kamra-völgy 2021 grand superiorját találta a legjobbnak. Az Egri Bikavér kategória győztese az Almagyar Érseki Szőlőbirtok Vulcanic Noire Egri Bikavér 2021-es superiorja lett.

A rendezvény csütörtökön nyitott, ahol már akkor rengeteg voltak, és díjakat is adták át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában