A művészet ünneplése

2024.07.25. 10:26

Gárdonyi-pikniket szerveznek az író születésnapján

Gárdonyi-művek részletei a barátságról, emberi kapcsolatokról, torta, egy pohár bor, barátságos környezet és kellemes társaság várja a résztvevőket. A Gárdonyi-piknikre idén is várnak minden érdeklődőt.

Hornyák Réka

A Dobó István Vármúzeum osztotta meg Facebook oldalán, hogy idén ismét megszervezik a Gárdonyi-pikniket, Gárdonyi Géza születésnapja alkalmából. A pikniket az író tiszteletére szervezik, a kulturális és baráti programokra pedig várnak minden egrit, környéken élőt, civil szervezek tagjait és a városban tartózkodó turistákat. Augusztus harmadikán szombaton a Gárdonyi kert megnyitja kapuit az ünneplők előtt.

Délután négy órakor kezdődik a program egy előadással kezdődik. Tóth Levente és Tóthné Poczik Andrea színművészek egy zenés irodalmi műsorban mutatják be az író, Gárdonyi Géza barátságról alkotott véleményét és magvas gondolatait az író levelezésének részleteivel. Gárdonyi Gézát visszahúzódó, különc embernek tartották. A valóság ezzel szemben az, hogy élete során számos nagyon jó barátja volt, akikkel rendszeresen tartotta a kapcsolatot. Barátaival, pályatársaival, kávéházi ismerőseivel, történelmi kutatások során szerzett szakmai segítőivel rendszeresen levelezett, találkozott, megosztotta gondolatait, és nem egy esetben kérte segítségüket illetve támaszkodott véleményükre.

Az előadás után, délután háromnegyed ötkor egy rövid megemlékezés mellett pohárköszöntő és a születésnapi torta felvágása következik, majd baráti beszélgetésre és a Gárdonyi Géza Emlékmúzeum közös megtekintésére kerül sor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában