Szakmai tábor

2024.08.21. 17:49

Fényterelők táboroztak Felsőtárkányban

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete az immár hagyományos szakmai táborát tartotta meg. A hallgatók filmötletiekkel nevezhettek, akik közül a nyertes pályázatot beküldők Felsőtárkányban, augusztus 12-e és 18-a között az analóg és digitális álló- és mozgóképalkotás különleges lehetőségeivel ismerkedhettek meg.

Heol.hu

A Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet immár hagyományos szakmai táborába idén filmötletekkel nevezhettek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem mozgóképes képzéseinek hallgatói, évfolyamtól, tagozattól és specializációtól függetlenül. A nagyszámú jelentkező izgalmas pályaművekkel „nehezítette meg” a szerencsés nyertesek kiválasztását, akik a Mozgóképművészeti Tanszék tanárainak vezetésével egy hétig az analóg és digitális álló- és mozgóképalkotás különleges lehetőségeivel ismerkedhetnek meg inspiratív környezetben, mintegy lendületet véve a hamarosan kezdődő szorgalmi időszakhoz!

V. MKI-Fényterelők Fotó- és Filmalkotótábor tagjai
V. MKI-Fényterelők Fotó- és Filmalkotótábor tagjai
Fotó: MKI                         


A tábor immár állandó külső szakmai gyakorlatvezetője, Juhász Nándor fényképész-tanár workshopjain a tábor résztvevői a külső és belső műtermi fotózás rejtelmeibe is belekóstolhattak. A munka során született alkotásokat az MKI az őszi Eszterházy Film- és Médianapok – Illés György emlékére rendezvénye keretében a B. épületbeli MOZGÓ-KÉP Galériában állítja ki.
A digitális filmkészítés során több csapatban párhuzamosan készülnek a pályaművek. A feszes szakmai program mellett játékos csapatépítő programok is vannak, pl. foci és "koncert" ... A táborban végzett alkotómunka fontos belső szakmai gyakorlat is a résztvevők számára.

Forgatnak a diákok
Forgatnak a diákok
Fotó: MKI


A táborban kialakult csapatok a későbbiekben több projektben – tk. TDK, diplomafilm – is együtt dolgoznak, így a tábor nem csupán az egyéni ismeretszerzés hasznos „terepe”, de a stábmunkában való feladatvégzés gyakorlásához is kitűnő alkalom. A szakmai gyarapodás mellett hallgatóink a jókedvű együttlét élményével is gazdagodnak az immár fél évtizedes Fényterelők Táborban! Az MKI szakmai stábja a helyszínen: Borbás László (táborvezető), Bak Zsuzsa, Flaisz Vanda, Ferincz Péter és Balogh Máté gyakorlatvezető tanárok, valamint Magyar Elemér technikai szakmentor. Háttérstáb: M Tóth Éva projektvezető és Szamosvári Mária ill. Politzer-Sejben Tímea koordinátorok. Harmadéves Mozgóképkultúra és Médiaismeret BA-szakos hallgatóink - Papp Balázs, mozgóképalkotó - operatőr specializáció és Vogel Thorvin Albartus - operatőr specializáció – szakmai mentorokként támogatták hallgatótársaikat

A BMK Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete nyári filmszakmai táborait a Nemzeti Kulturális Alap Filmművészet Szakmai Kollégiuma idén 3 millió forint támogatásban részesítette. Az MKI köszöni az NKA-nak és a projekt megvalósítását elősegítő egyetemi szervezeti egységeknek a filmszakmai táborok megvalósításához nyújtott támogatást!
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában