Élő Magyar Festészet

3 órája

Rangos elismerésben részesült az egri egyetem oktatója

A Pesti Vigadóban tűtették ki a Munkácsy-díjas festőművészt.

Heol.hu

Kopasz Tamás átveszi az elismerést

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Október 12-én megnyílt a kortárs magyar festészet három generációjának műveit bemutató Élő Magyar Festészet című tárlat a Pesti Vigadóban, ami a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat idei nagy kiállítása. A Magyar Festészet Napja Alapítvány elnöke Verebes György köszöntötte a megnyitóünnepségen megjelent nagyszámú közönséget, majd a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárság Közösségi Művelődési Főosztályának főosztályvezetője Zánki-Tóth Enikő emlékezett meg a Magyar Festészet Napja több mint húsz éve ívelő pályájáról és jelentőségéről  - számolt be az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem weboldalán.

Kopasz Tamás kiállított műve
Kopasz Tamás kiállított műve
Forrás: uni-eszterhazy.hu

Dr. Bellák Gábor, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa megnyitó beszédében szót ejtett a képi kultúra valamint a festészet felbecsülhetetlen jelentőségéről a szellemi és a mindennapi életünkben.  A kiállításmegnyitón három szakmai díjat is átadtak, köztük volt Kopasz Tamás Munkácsy-díjas festőművész, aki az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézetének igazgatója, aki a középgeneráció díját vehette át. Díjazott volt továbbá Újházi Péter Munkácsy-díjas festőművész, Érdemes művész, aki a Magyar Festészet Napja idei Életműdíjasa lett, a fiatalok Maticska Jenő-díját a Erményi Mátyás festőművész kapta.

A tárlatot az érdeklődők november 24-ig tekinthetik meg a Pesti Vigadóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában