LABDARÚGÁS

2018.10.16. 15:34

Makláron fényesebben látják a jövőt

Adler idejében csupán hét játékosnak jutott szerelés...

Bódi Csaba

Hanuszik Csaba és Szerencsi Tibor. Egy a zászló, közös a cél Fotó: Lénárt Márton

Fényben úszott vasárnap este Makláron az Adler Sándor Sporttelep. Kissé pátoszosan: a centerpálya világításának avatásán a Ferencvárosi TC öregfiúi ragyogták be a létesítményt – no meg a 350 lux fényerő.

Fényszereplők Fotó: Lénárt Márton

– Na, mit szólsz, „polgi”, mennyien vannak? De jó lenne, ha a bajnokira is kijönnének ennyien! A Hanuszik Csaba polgármesternek címzett kérdés – egyben óhaj – a lelátón fogalmazódott meg. A település első embere akkor már túljutott az ünnepi ceremónián, ahol emlékezett a sporttelep-névadó Adler Sándorra is. A hajdani maklári tanító, edző nagyot csodálkozna, ha jelenlegi állapotában látná a létesítményt, ahol az ő idejében még mind a tizenegy játékosnak sem jutott szerelés – csupán hétnek...

Az utóbbi években azonban nagyot fordult a világ a maklári „műhelyben”, amelynek újabb állomását jelentette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), a helyi önkormányzat és a klub közös projektjeként 43 millió forintból megvalósul pályavilágítás.

Vojtekovszki Csaba (középen). A lehetőség immár adott Fotó: Lénárt Márton

Az MLSZ Heves megyei igazgatójaként beszédet mondott Vojtekovszki Csaba a helyi viszonyok kiváló ismerőjeként üdvözölte a fejlesztést. Nemcsak maklári lakosként szólt az elöljáró, hanem az egylet korábbi elnökeként is örömmel nyugtázta a fokról fokra történő haladást, ami vélhetően az egykori polgármester, a három éve elhunyt Havasi László szívét is melengetné. Jelenlegi klubvezetőként Szerencsi Tibornak adatott meg a lehetőség – nem beszélve a munka dandárjáról –, hogy átvehesse a pályavilágítás átadását megörökítő zászlót, majd pedig felkapcsolja a fényszórókat.

Hanuszik Csaba és Szerencsi Tibor. Egy a zászló, közös a cél Fotó: Lénárt Márton

A játéktér közepén felsorakozott csapatoknak nem maradt más hátra, mint 2x30 perc futball. A maklári felnőttek egy nappal korábban a Füzesabony elleni 3–1-es győzelemmel hangoltak a gálára, amelyen Lengyel Béla góljára hazai részről az a Szőllősi Richárd válaszolt, aki balbekként az FSC kapuját is bevette.

Eközben a nézőtéren zsíros kenyér jelentett harapnivalót és a büfé előtti terület is megtelt víg kedélyű emberekkel, akik abban bíznak, hogy a ezek után a csapat is jobban fényeskedik majd nekik.

Szőllősi Richárd (a labdával) az FSC után az FTC kapujába is betalált Fotó: Lénárt Márton

Barátságos mérkőzésen:

MAKLÁR SE–FTC ÖREGFIÚK 1–1 (0–1)

Maklár, Adler Sándor Sporttelep, 450 néző. V.: Varga László (Szigetvári Zs., Kovács B.)

MAKLÁR: Tiszolczki – Farkas Cs., Molnár T., Besenyei R., Szőllősi R., Tóth J., Kovács Z., Lázár B., Hajdú Zs., Vojtekovszki M., Váradi M. Cserék: Arday – Darmos, Barta J., Trembeczki, Szabó R., Parádi B., Csomós J., Sipos L. Játékos-edző: Sipos Lajos

FTC: Kollár – Bácskai, Koch, Szeiler, Szűcs M., Lengyel B., Máté Cs., Szenes, Kuntics, Fischer, Holló R. Cserék: Báder J., Dzurják, Jordaki. Csapatvezető: Keller József

GÓL: Szőllősi (43.), ill. Lengyel B. (8.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában