Labdarúgás

2022.07.26. 12:40

A petőfibányai jótékonysági tornán a FTC-vel közösen tettek valamit egy jobb világért

Magas hőfokon égett Petőfibányán a segítőszándék, ahogy a Celsius fokok is csúcsokat ostromoltak a 3. Jótékonysági focitornán. Az összefogás példás eredményeként lebonyolított egész napos rendezvényen hatszázan tapasztalhatták, mire képes az együttérzés tettekben történő megnyilvánulása.

Bódi Csaba

A Sasokat nem engedték szárnyalni a Bányász öregfiúi

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Győri Tamás, alias Deby és Godó Győző számára feledhetetlen marad július negyedik szombatja. Petőfibányaiként ugyanis az Ferencvárosi TC színeiben léphettek pályára, amit azért nem sokan mondhattak el magukról. A tiszteletbeli FTC-játékos címet kiérdemelt Győri Tamás nem más, mint a Tégy jót! Petőfibánya Fejlődéséért és Lakóiért Alapítvány egyik alapító tagja és önzetlen támogatója, míg Godó Győző a hazai szeniorok oszlopos játékosa. A 3. Jótékonysági focitorna azonban nem róluk szólt, sokkal inkább és elsősorban Kiss-Nagy Zsombor négyéves nagykökényesi kisfiú és a 47 esztendős, kétgyermekes édesapa, a daganatos betegséggel küzdő Zimmermann István megsegítéséről.

A Zsombi és Zimi gyógyulása érdekében összefogott helyi közösség rendezvényén a szervezők igyekeztek minden korosztály kedvében járni és a visszajelzések alapján ez sikerült.

– A focitornával egyidőben elsősorban a gyerekeknek kedveskedtünk – mondta a házigazdák nevében Simon Sándor. – Ugrálóvár, körhinta, kosárfonás, arcfesték, lufihajtogatás és csillámtetkó várta a fiatalokat. Később lehetőség nyílt lovaglásra, VW Bogárral történő élményautózásra, volt quad, rengeteg édesség és játékok sora. A kistermelők standjainál házi készítésű sajtokat lehetett kóstolni és kézműves termékeket vásárolni. A Magyar Rákellenes Liga helyi szervezete az egészségmegőrzés érdekében végzett szűrővizsgálatokat és adott tanácsokat. Szekeres Norbert ökölvívó nyílt napra várta az érdeklődőket, ifj. Balla Lászlóval az élen pedig az automata tekepályát nyílt mód kipróbálni. A közönségtalálkozó alkalmával az Exatlonból ismert Kása Andrást (Fater) és Somhegyi Krisztiánt (magyar műugró bajnok) nagyon sokan keresték egy fotó vagy egy kis beszélgetés erejéig. 

Zsombi személyesen nem lehetett jelen, de lélekben nagyon is
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A családjával együtt a sporttelepre kilátogatott Zimmermann István szemmel láthatóan jól érezte magát a régi barátokkal, azok után pedig különösen, hogy Bence fia érdemelte ki a kispályás torna felnőtt kategóriájában a legjobb játékost megillető elismerést. 

Kiss-Nagy Zsombor édesapja is végig jelen az eseményen, Zsombi a kánikula miatt ezt nem tehette meg. A rekord meleg miatt nem sikerült túlszárnyalni a tavalyi torna nézettségét, de így is mintegy hatszázan látogattak el a rendezvényre, míg a Ferencváros elleni öregfiúk gálamérkőzést négyszázan tekintették meg.

A korábbi két jótékonysági focitornához képest jelentős előre lépésnek számított, hogy immár a Tégy jót! Petőfibánya Fejlődéséért és Lakóiért Alapítványon keresztül sikerült megszervezni az eseményt. Az alapítványnak a Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesületen keresztül lehetősége nyílt LEADER pályázat benyújtására, amelynek köszönhetően új eszközöket tudtak beszerezni és a rendezvény költségeinek jelentős részét vissza nem térítendő támogatásból finanszírozták.

A fedett leláló megtelt nézőkkel
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Egyedül azt sajnáljuk, hogy bár igyekeztünk minél jobban felkészíteni a gyepet, focipályánk minőségén erősen meglátszott a száraz, meleg időjárás – jegyezte meg a Petőfibányai SK elnöke, Szluka Norbert. – Bízunk benne, a következő focitornán már méltó körülmények között rúghatják a bőrt a csapatok, ugyanis folynak az előkészületek egy fúrott kút létesítésére és reménykedünk pályázatunk sikeres elbírálásában, amelyet az MLSZ Heves Megyei Igazgatóságához nyújtottunk be locsolórendszer kialakítására.

 

A kispályás torna apropóján Simon Sándor köszönte meg mindenkinek részvételt.

– Az ország minden részéről érkeztek játékosok, mivel a hajdani játékvezető, a születésnapos Forgó László (Kuffer) barátai három csapatot is neveztek az Angliában szerzett ismeretségnek köszönhetően – emelte ki Simon, hozzátéve a pontos számvetés hamarosan elkészül, ám azt már most lehet látni, hogy a kitűzött célokat elérték, és „szemmel is nagyon jól látható összeget adhatunk át a két támogatottnak”.

A Tégy jót! Petőfibánya Fejlődéséért és Lakóiért Alapítvány kuratóriumának elnöke is hálával fordult a megjelentek, a segítők felé.

– Ismét öröm volt látni, mennyi embert sikerült megmozgatni a nemes cél érdekében – hangsúlyozta Balázs Gábor. – Külön köszönöm barátaim heteken keresztül végzett kitartó munkáját. Mindamellett, hogy a torna bevételéből jelentős anyagi segítséget nyújthatunk Zsombinak és Ziminek, sikerült felhívni a figyelmet a közösség erejének fontosságára, az egymásra való odafigyelésre. Biztos vagyok benne, hogy aki kilátogatott a sporttelepre számtalan pozitív élménnyel térhetett haza. S ha másnap találkoznak egy egészségkárosodott, segítségre szoruló társukkal, és nem fordítják el a fejüket, hanem biztatóan rámosolyognak, akkor már tettünk valamit egy jobb világért.

A kispályás torna dobogósai

Felnőttek
1. OKTAT 60-Karifa
2. Portugálok
3. Márió Fitness
Gólkirály: Buzma Sándor (OKTAT 60-Karifa)
Legjobb kapus: Vastag Levente (Márió Fitness)
Legjobb játékos: Zimmermann Bence (CNC-EVO-FC)  

A felnőttek tornáját az OKTAT 60-Karifa nyerte
Forrás: Soós Tamás

Szeniorok
1. Fehérvári Team
2. Pásztói öregfiúk
3. Hamiskártyások
Gólkirály: Baranyi Richárd (Fehérvári Team)
Legjobb kapus: Szeles Gábor (Pásztói öregfiúk)
Legjobb játékos: Szeles Krisztián (Fehérvári Team)


Öregfiú gálamérkőzésen – PETŐFIBÁNYAI BÁNYÁSZ–FERENCVÁROSI TC 3–3 (1–1). Petőfibánya, 400 néző. V.: Kis Zsolt (Fehér Gy., Schiánszky). PETŐFIBÁNYA: Németh Imre, Kozsa Tibor, Győri Tamás (Deby) – kapusok; Valkó Ferenc, Szluka Norbert, Nagy Gábor, Szabó Tibor, Bicskei Gergő, Csemer Krisztián, Vas Borosi Csaba, Kuris Tamás, Baranyi Richárd, Lénárt Ferenc, Berki Tamás, Godó Győző, Laczkó Péter, Parádi János, Szeles Krisztián. FTC: Szabó Gábor – Keller József, Völgyi Dániel, Fehér Ádám, Holló Richárd, Bubcsó Norbert, Bojan Lazics, Igor Nicsenko, Fischer Pál, Nagy Gergő (jégkorongozó), Kovács Imre, Solti Zoltán, Bánki József, Mucha József, Máté Csaba, Csizmeg Lajos. GÓL: Berki T. 2, Szluka, ill. Nicsenko, Nagy G., Holló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában