Labdarúgás

2023.06.17. 22:15

Fischer-góllal kezdődött a hevesi fociünnep a Ferencváros fellépésével

Háromszázötven néző volt kíváncsi a '90-es évek végén 104 mérkőzésen át veretlenül menetelt hevesi ifisták és az FTC öregfiúinak jubileumi gála-mérkőzésére.

Bódi Csaba

Az FTC csapatkapitányaként Keller József, míg a hevesiek részéről Ollári-Vadon Mihály köszöntötte egymást a meccs előtt

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Ollári-Vadon Mihály szervezte program U14-es utánpótlás-tornával kezdődött, amelyen a Gyöngyösi AK, a Tehetség SE Jászberény és Hevesi LSC fiataljai vettek részt. Az FTC szeniorjai szurkolói sátorban várták a rajongókat, ahol találkozni lehetett a legendákkal. A Hevesi Mazsorett Együttes fellépése után a Hevesi ifik 1995-98–Ferencvárosi TC öregfiúk párharc jelentette a főprogramot. 

A gálameccs felvezetése Bánki József ferencvárosi csapatvezető jóvoltából igazán profi módon zajlott, míg a hevesieket a magyar női válogatott futballistája, Csiki Anna mutatta be a közönségnek. A nézők száma azzal együtt is elérte a 350-et, hogy ezzel a mérkőzéssel egyidőben játszott Eb-selejtezőt Montenegróban a magyar nemzeti tizenegy. A podgoricai találkozón nem született gól, Hevesen viszont öt találatot lehetett látni. A 19-szeres válogatott, magyar és holland bajnok Fischer Pál már a 3. minutumban előnyhöz juttatta az FTC-t. 

A 2x30 perces mérkőzés első félidejében aztán még egy találat született méghozzá Bubcsó Norbert jóvoltából. A nem kevesebb mint 27 fős kerettel rendelkező hazaiak a szünet után Ducsai Józsefnek köszönhetően szépítettek. Mivel azonban a Fradi részéről Lázár Benedek és Nagy Gergő is eredményesnek bizonyult, a zöld-fehérek háromgólos győzelemmel zárták a hevesi fellépést. Legutóbb 40 éve járt az FTC a településen, akkor Szokolai (2), Takács, Rubold, Kvaszta, Nyilasi és Pogány jóvoltából 7–0-ra nyertek a fővárosiak.  

HEVESI IFIK 95-98–FERENCVÁROSI TC ÖREGFIÚK 1–4 (0–2)

Heves, 350 néző. V.: Szarvas László (Lovas, Kovács B.).
HEVES: Éles (Korsós) – Vágó, Szilágyi, Somodi, Ollári-Vadon, Laubert G. Ducsai, Besenyei Zs., Major L., Réthelyi, Lólé A., Szatló, Balogh Zs., Kovács P., Budai Z., Tóth Z., Pusoma R., Molnár J., Lajer, Horváth A., Harnos, Kolozsvári, Laubert R., Mihics, Major Z., Vajda. Edzők: Budai István, Éles Sándor, Szatló István.
FTC: Szabó G. – Lászka, Dell'Elce, Oliveira, Keller, Jordáki, Lazics, Bubcsó, Szenes, Fischer, Lázár B., Nagy G., Báder, Solti, Bánki. Edző: Mucha József.
GÓL: Ducsai, ill. Fischer, Bubcsó, Lázár B., Nagy G.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában