Úszás

2023.11.27. 15:40

Egri Úszó Klub: Szabó Lilla négy elsőséggel segítette a magyar csapatot az élre

Három egyéni versenyszámban és két váltóban volt érdekelt a Egri Úszó Klub tagja, Szabó Lilla a szlovéniai Kranj városában rendezett nemzetközi versenyen.

Bódi Csaba

Szabó Lilla Kranjban is bizonyítta, hogy Török Zoltánnal jó irányba halad a fejlődése

Forrás: Egri Úszó Klub

Eredetileg a közép-európai országok serdülőbajnoksága (CECJM) névre hallgatott a rendezvény, ám idén további két országgal bővült a mezőny – ezúttal Törökország és Németország versenyzői is vízbe ugrottak Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Csehország, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország úszóival egyetemben. A mieinket 12 fiú és 12 lány képviselte, akiket hat edző kísért el. 

A nemzeti együttest a korábbi egri szakember, Krajnyák György utánpótlás kapitány állította össze a nyári bajnokságokon és korosztályos világversenyeken elért eredmények alapján. 

Ahogy a lányoknál, úgy a fiúknál is a nemzetek között bajnoki pontversenyt a magyarok nyerték 216, illetve 176 ponttal, amiből vastagon kivette a részét az Egri Úszó Klub kiválósága.

– Szabó Lilla három egyéni versenyszámban és két váltóban szerepelt a két versenynap során. Akár a helyezéseket, akár az időeredményeket nézzük, az előzetes várakozásokat felülmúlva sikerült zárnia, amit négy elsőség (200 méter gyors, 400 méter gyors, 800 méter gyors, 4x200 méteres gyorsváltó) és egy második helyezés (4x100 méteres gyorsváltó) bizonyít – számolt be a versenyről az EÚK helyszínen járt edzője, Török Zoltán.

Krajnyák György (balról az első) utánpótlás kapitányként vezényel  
Forrás:  Egri Úszó Klub

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában