Kézilabda

2023.12.01. 11:25

Az Eger és a Gyöngyös győzelme is sokat érhet

A Gyöngyös és az Eger is sikerrel vette a hétközi Magyar Kupa-mérkőzését, aminek köszönhetően mindkét együttes biztosította a helyét a sorozat legjobb 16 csapata között. Szombaton az NB I.-ben vár feladat a két együttesre.

Sike Károly

Egerben várhatóan újra megtelik a Kemény Ferenc Sportcsarnok

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 12. fordulójának mérkőzései:

QHB-EGER (11.)–CARBONEX-KOMLÓ (12.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Horváth P., Marton B.
Értékes pontokról dönt az év utolsó hazai mérkőzése. Az egriek az egyik közvetlen riválisnak számító baranyai gárda legyőzésével a tabellán közelítenének a középmezőnyhöz, ami egy fordulóval az őszi szezon vége előtt bizakodásra adhat okot a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben. A zárófordulóban a sereghajtó Fejér B.Á.L. Veszprém vendégeként lép pályára a QHB-Eger.
– A Vecsés ellen sikerrel megvívott keddi Magyar Kupa-mérkőzést követően a szerdai napot a regenerálódásra szántuk, hogy aztán csütörtöktől minden idegszálunkkkal a Komló ellen meccsre fókuszáljunk – jelentette ki az egriek edzője, Tóth Edmond. 

– Kisebb sérülések és betegségek ugyan nehezítik a felkészülést, de bárhogy is alakuljon, hazai pályán ugyanazt a megalkuvást nem tűrő, harcos csapatot igyekszünk felvonultatni, amelyet az elmúlt meccseken megszeretett a közönség. A hátralévő két bajnoki mérkőzésen szeretnénk minél több pontot gyűjteni, hogy stabil helyezéssel vonulhassunk a téli pihenőre.

Arra a kérdésre, hogy milyen ellenfélnek tartja a Komlót, a szakember így felelt:
– Hullámzóan teljesítenek, miközben a Tatabánya és a Csurgó elleni győzelmek azért arról árulkodnak, hogy képesek a bravúrra. Akadnak olyan játékosok a csapatban, akik ha jó napot fognak ki, bármelyik ellenfél orra alá borsot törhetnek. Remek kapus áll a védelem mögött, nehéz lesz feltörni őket – vélekedett Tóth Edmond.
A Carbonex-Komló magához képest gyengén kezdte a szezont, a csapat az első öt meccsén egyetlen pontot sem szerzett. A 6. fordulóban a Fejér B.Á.L. Veszprém vendégeként ért véget a vesszőfutás, majd a már említett Tatabánya és a Csurgó elleni győzelmekkel került el a kieső helyekről az együttes. A baranyai gárda legutóbb a Telekom Veszprém vendégeként maradt alul.
Az egriek a legutóbbi három meccsükön nem szereztek pontot, legutóbb október 28-án, a NEKA ellen zártak győzelemmel. Saját közönségük előtt öt meccsen hat pontot gyűjtöttek, a Kemény Ferenc Sportcsarnokból eddig csak a Tatabánya és a bajnoki címvédő Telekom Veszprém vitt pontokat.

Adománygyűjtés Szabó Marcinak
Az év utolsó hazai bajnoki mérkőzéséhez kapcsolódóan a QHB-Eger adománygyűjtő akciót hirdetett, amelynek bevételével a 6 éves Szabó Marcell gyógykezelését segítenék. A recski kisfiú alig múlt egy éves, amikor kiderült, 3-as stádiumú agydaganattal küzd. A szülők évek óta erőn felül dolgoznak azon, hogy a németországi gyógykezelését finanszírozni tudják. A kézilabdás közösség bevonásával ehhez igyekszik segítséget nyújtani az egri klubvezetés.

CYEB-BUDAKALÁSZ (10.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (7.)
Budakalász, OMSZK Park, szombat, 17.00. V.: Paska D., Vastag S.
Az elmúlt fordulóban a Csurgóval hazai pályán ikszelő gyöngyösiekre az év hátralévő részében két olyan mérkőzés vár, amelyet otthonuktól távol kell megvívniuk. A budakalászi fellépés után az esztendő zárásaként a Tatabányát hatvani albérletben fogadják Gráf Martinék. A cél mindkét mérkőzésen ugyanaz.

– Nagyon nehéz feladat előtt állunk, de elsősorban magunkra kell majd figyelni, magunkból kell kihozni a maximumot. Egyértelműen győzelmet várok, mint ahogy a következő, Tatabánya elleni mérkőzésen is, s akkor újra nagy tervekről beszélhetünk a bajnokság tavaszi idényére – jelentette ki a gyöngyösiek korábbi válogatott balszélsője, Varsandán Milán a klub közösségi oldalára feltöltött videóban.

A mátraaljaiak a keddi DVTK elleni Magyar Kupa-mérkőzésre sérülések és betegség miatt mindössze 13 bevethető játékossal utaztak, de Bíró Balázs vezetőedző a találkozót követően úgy fogalmazott: bízik benne, hogy a szombaton bővebb keret áll rendelkezésére.
A gyöngyösiekhez hasonlóan a Budakalász is a szoros középmezőny tagja, a vendégek egy pont előnnyel várják az egymás elleni találkozót.

A 12. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA

Dabas KC–FTC-Green Collect 32–28 (16–18)
HSA NEKA–OTP Bank-Pick Szeged lapzárta után
DECEMBER 2., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–HE-DO B. Braun Gyöngyös
18.00: PLER-Budapest–Balatonfüredi KSE
18.00: Telekom Veszprém–Fejér B.Á.L.-Veszprém
18.30: MOL Tatabánya KC–Csurgói KK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában