Labdarúgás

2024.01.31. 07:15

Az egri bíróbálon a törtarany is nagy értékkel bírt

Tamasi Sándor esetében az égiek nem akarják, hogy abbahagyja a játékvezetést. Kommentálta Kelemen Attila JB-elnök azt a malőrt, ami a 2024-es bíróbálon történt az 57 éves füzesabonyi sípmesterrel.

Bódi Csaba

Ducsai József (balról) visszavonuló sípmesterként vehetett át elismerést Jakab Gábortól

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

„Tama” 372 felnőtt mérkőzéssel a háta mögött döntött a befejezés mellett. Az erről szóló bejelentést elfogadta a Heves Vármegyei Játékvezetői Bizottság és a neve, annak rendje s módja szerint, felkerült a „búcsúzók” listájára. Amikor azonban a leköszönő sporttárs a méltatás után átvette a serleget – egy szerencsétlen mozdulat következtében – darabjaira tört a fényes kupa. A gikszer azonban csak pár pillanatra lombozta le a hangulatot. A felocsúdást követően a lendület már töretlen maradt, ahogy a szónokok szavait is jó ritmusban jöttek egymás után.

A Tamasi család kedvét nem szegte a serlegtörés
Forrás:  Beküldött fotó

A felvezetéssel a házigazdák nevében Rozsnaki Gábor JB-tag szolgált köszöntve a Társadalmi Elnökség tagjait (Jakab Gábor, dr. Miksi Gyula, Gohér János), a társmegyék képviselőit (Oláh Gábor – Pest, Pál Adrienn - Nógrád) és a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület főtitkárát, Hompoth Dezsőt. Az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóságának megbízott igazgatója, Lovász Tamás István igazoltan maradt távol, ugyanis az egri rendezvénnyel azonos időben, Keszthelyen lebonyolított igazgatóságok teremlabdarúgó kupáján, a Csík Ferenc-emléktornán vett részt. De, ha már vezetés, akkor álljon itt a messze földről érkezett, külső szemlélőként szakmabeli elölájró véleménye a tavaly ősszel bekövetkezett személycseréről.

– Mindig szeretettel és örömmel jövök Heves vármegyébe, mint ahogy mi is szívesen látunk minden hozzánk érkezőt Székelyudvarhelyre – fordult a bál közönségéhez Hompoth Dezső. 

– A szövetségek közötti kapcsolat 2010-ben kezdődött és azóta itt „elfogyasztottak” egy pár igazgatót. Ezzel együtt bárki is következik a tisztségben, mi azon leszünk, hogy legalább így folytatódjon minden, ahogy az eddig történt. Játékvezetés terén szeretnénk kicsit közelíteni és még jobban összehozni a két megyét. Ebben eddig nagy segítségünkre volt Jakab Gábor és Kelemen Attila. Bízunk benne, hogy így lesz ez a jövőben is.

Harnos javára egy pont döntött

Soha ilyen szorosan nem alakult még az eredmény a legjobb három közé jutott jelölt között, ami az Év játékvezetője Darók Attila-díjat illeti. A kibővített JB-elnökségi ülésen 14 szavazó véleménye döntött a továbbjutásról. Legjobbnak a hevesi Harnos Csaba bizonyult, ám az nem árulták el, hogy a 45, 44, 43-as pontszámlista másik két helyén Lucián János, vagy Nagy Péter végzett. Igazán persze mindegy, mert a győztes „mindent vitt”!

Jakab Gábor a közösségi szellem kialakításában és erősítésében élen járó játékvezetőkhöz szólva elismerését fejezte ki az aktivitásért és az összefogásért.

– Legyen az horgászverseny, Sípmester Fesztivál vagy a Focival a gyógyulásért jótékonysági teremtorna, a bírók ott vannak és együtt alkotnak nagyot, emlékezeteset – emelte ki a Heves vármegyei társadalmi elnök, hozzátéve: január 28-a az a nap, amikor 14 évvel ezelőtt elkezdte munkáját az általa vezetett elnökség.

Kelemen Attila is számokat citált. Jó oka volt rá, hiszen van mire büszkének lenniük, amit az adatok támasztanak alá. 

– A báli résztvevő létszáma 180 körüli, ami ugyan elmarad a 230-as csúcstól, de emiatt nem vagyunk, nem lehetünk elégedetlenek – fogalmazott a JB-elnök.

– Mindenképp sikernek számít, hogy a 2023-as évben 11 országos kerettag kollégát vonultatott fel vármegyénk. A 26 honi FIFA-kerettag között megtalálható volt Urbán Eszter, Farkas Ádám és az asszisztensként működő Szert Balázs. Tavasszal hét frissen vizsgázott sporttárs csatlakozott hozzánk, a jelenleg féltávtál tartó tanfolyamunk pedig 12 hallgatót számlál.

A Focival a gyógyulásért jótékonysági torna kapcsán Kelemen kiemelte, hogy míg az első alkalommal 130 ezer forint gyűlt össze a két ünnep közötti baráti teremfutballozás során, addig a 2023 decemberében rendezett tizenkettedik rendezvényén végén már 5,8 millió forintos adományt oszthattak szét Farkas Ádámék.

A gyöngyösi sípmester annak apropóján is „célkeresztbe” került, hogy tavaly túljutott a 200 NB I.-es mérkőzés-vezetésén. Járt is érte a kupa, ahogy Varga Gábor is díjban elismerésben részesült. Az adácsi partjelző 2023-ban elérte a 300. NB II.-es mérkőzésen történő asszisztálást. Szert Balázs az NB I.-ben lengetett 200. alkalommal, amivel nagyon közel ért Kelemen Attilához. A már visszavonult JB-elnök neve mellett ugyanis a 227-es szám szerepel. 

Kelemen Attila: – 2023-ban is volt mire büszkének lennünk 
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az adatbank szerint Kónya István pályafutása 800 mérkőzés-vezetést és 119 ellenőri tevékenységet tartalmaz. Az egri bíró búcsúzóként kapott tapsot és kupát, a jövőben már Zalában figyelheti árgus szemekkel a kollégák működését. 

Ducsai József nem költözött el, ám a bíráskodással felhagyott. 

A hevesi, de ma már Nagytályán élő spori 2007-ben tett vizsgáját követően 360 megyei, 127 NB III.-as és 77 NB II.-es meccsen fújta a sípot. 2016-ban az NB I.-ben alapvonali bíróként is bemutatkozott, és közben tagja volt a szűkebb hazánk azon játékvezetői „aranycsapatának”, amely a 2010-es évek elején két arany-, és egy ezüstérmet szerzett a Sípmester Fesztiválon. 

Idén teremfociban ilyen magasságba nem jutottak játékvezetőink, ellenben a Lady Carneval és hasonló zeneszámok jóvoltából az emelkedett hangulat ezúttal is garantált volt. És már senki nem gondolt Tamasi Sándor eltört trófeájára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában