Labdarúgás

2024.07.23. 12:06

12 Heves vármegyei játékvezető érintett a Nemzeti Bajnokságban

A 2024/25-ös szezonra három lépcsőben zajlott a játékvezetők felkészítése. Az első kettő etapban összesen 12 Heves vármegyei sípmester vett részt.

Bódi Csaba

A gyöngyösi Urbán Eszter (jobbról a második) a FIFA-keretnek is tagja

Forrás: Beküldött fotó

Az NB I.-es és NB II.-es edzőtáborban szűkebb hazánkat öten képviselték Telkiben. Vármegyénk első számú játékvezetőjeként a FIFA kerettag, Urbán Eszter és az NB II.-es sípmester, Szigetvári Márk mellett az NB II.-es ellenőri keretben érdekelt Birincsik József, újoncként Farkas Ádám, valamint Kelemen Attila. Utóbbi a Heves Vármegyei JB elnöke, egyben az NB I.-es asszisztensi ellenőr keret tagja is.

Az NB III.-as felkészítő táborban Török Mihály, Gergely Márton, Hovanecz Máté és Juhász Bálint teljesítette sikeresen a fizikai tesztet. Kiss-Szemán Hanna is jelen volt, ám ő még sérüléssel bajlódik. Ellenőrként az NB III.-ban Ducsai József és Domoszlai János képviseli vármegyénket.

Több kisebb-nagyobb szabálymódosítás történt, amelyek közül a két legjelentősebb a következő.

A büntetőrúgások során, csak akkor kell büntetni a játékosok idő előtti belépését a tizenhatoson belülre, ha a belépő játékos hatással van a játékra. A nem szándékos kezezések után, amikor a játékvezető büntetőt ítél, akkor a fegyelmezés tekintetében azokat az elveket kell követni, melyet a lábbal elkövetett, a labda megjátszására vagy annak megszerzésére tett próbálkozások esetén.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában