Vízilabda

2024.07.22. 14:27

Digi-Eger: átalakult csapattal dolgozik az új edző

Jászberényi Gábor személyében új edző vezetésével kezdte meg a felkészülést a férfi OB I. 2024/25-ös szezonjára a Digi-Eger. A szakember első alkalommal irányíthat felnőttcsapatot.

Sike Károly

Kőkemény egy hónap vár az egri pólósokra, mielőtt újra mérkőzést játszhatnak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Nagy kihívásként tekintek a feladatra. Aki edzőségre adja a fejét, annak minden bizonnyal az egyik fő célja, hogy OB I.-es felnőttcsapatot irányítson – jelentette ki a 42 esztendős Jászberényi Gábor. – Bízom benne, hogy megállom a helyem, s  átalakuló csapattal, javarészt fiatal pólósokkal is meg tudunk felelni az elvárásoknak. Ezért nagyon sokat kell tenni a mindennapokban. A férfiak mellett kapusedzőként a női csapat felkészítéséből is kiveszem a részem.

Jászberényi Gábor Egerben kezdte játékos-pályafutását, majd a Ferencváros, a francia Montpellier és Tatabánya következett mielőtt újra a Bitskey Aladár Uszodában húzott volna sapkát. A magyar válogatottban 42 alkalommal szerepelt.
Arra a kérdésre, hogy a felkészülés kezdetén mit tekint az elsődleges feladatnak a szakember így felelt:

– Az elkövetkezendő egy hónap a fizikai állóképesség fejlesztéséről szól. A tervek szerint hetente öt szárazföldi és nyolc vízi edzés szerepel a programban.

 Ez idő alatt szeretnénk elérni egy olyan állóképességbeli szintet, amely után elkezdődhet a taktikai felkészítés is. Az első megmérettetést szeptember elején egy hazai rendezésű torna jelentheti, hogy aztán a hónap második felében már bajnoki pontokért ugorhassunk medencébe.

Olaszországból jött center
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a szezon végén a két montenegrói Dimitrije Krijestorac, Nikola Murisics, továbba Spitz Márk, Mészáros Bálint, Krémer Balázs és Biros Samu is búcsút intett a Digi-Eger csapatának. Új játékosként csatlakozott a 35 esztendős Salamon Ferenc, aki 2012 és 2014 között már szerepelt egri színekben. Érkezett továbbá Szombathelyről Berényi Barnabás a kapás oldalra, centerbe az olasz másodosztályból hazatérő Ádám Erik, míg kapus posztra Miskolcról Moravcsik Martin.

A férfi OB I. 2023/24-es kiírásában a kilencedik helyen végzett a Digi-Eger csapata, amely edzőként Tóth Kálmánnal kezdte majd Biros Péterrel zárta az idényt. Jászberényi Gábor másodedzőként és a kapusedzőként is segítette a két  tréner munkáját, s most nem titkoltan abban bízik, hogy ő is számíthat a fent említett szakemberek segítségére.
– Nagyon sokat tanultam Kálmántól és Péter mellett is. A saját elképzeléseimet ötvözve az elmúlt évek tapasztalataval igyekszem a legtöbbet kihozni a csapatból, amely jelentősen átalakult az előző idényhez képest. Ennek ellenére szeretném a legjobb nyolc közé vezetni a csapatot,  ezt az elvárást fogalmaztuk meg. Szerintem ez a vezetők álláspontjával is megegyezik.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában