Labdarúgás

2024.07.15. 16:09

Eszéki elsőség az Egerben rendezett Kárpát-medence Kupán

A „Futball összeköt” jelmondat jegyében hét ország nyolc csapata lépett pályára Egerben 2024. június 15–16-án az 1. Kárpát-medence Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgó-tornán. (PR-CIKK)

Heol.hu

Az "Álomcsapat" tagjai

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Pro Filii Alapítvány által támogatott és az Egri Sportcentrum SE rendezte kétnapos eseményen 28 mérkőzést játszott egymással a Felvidékről érkezett DAC (szlovákiai), az Eger SE, az FC Nafta Lendava (szlovén), a Recsk KJTC, az MSK Polonia Przemysl (lengyel), a délvidéki NK Osijek (horvát),a székelyföldi Sepsi OSK (romániai) és a vajdasági Topolya SC (szerbiai) együttese. A kárpátaljai FC Minaj (ukrán) a torna napján mondta le a részvételt a háborúra hivatkozva. 

A Szentmarjay Tibor Városi Stadionban az U12-es korosztály, azaz a 2012. január 1. és 2013. december 31. között született játékosokból álló gárdák csökkentett méretű, 72x55 méteres játéktéren futballoztak, csapatonként 1+8 fős létszámban. 

A Harmati Péter klubelnök és Székely Károly edző által szervezett tornán 1x30 perces meccseken rúgtákalabdát a fiatalok a „A jövő a gyermekeké, a felelősség a miénk” gondolat égisze alatt. Előbbi idézet a Pro Filii Alapítvány kuratóriumának hitvallása, a szervezet célja ugyanis olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyarlakta településeken élők egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához. 

Magas színvonalú játékot hozott a rendezvény
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Egybehangzó vélemény szerint nagyon magas színvonalú játékot hozott a rendezvény, amelyen a határon túlról érkezett csapatok megmutatták, hogy kiváló utánpótlás-nevelés folyik náluk. A mezőnyből kiemelkedett az eszéki együttes, az NK Osijek magabiztosan nyerte a tornát. A mérkőzések végén az edzők szavaztak az ellenfél legjobb játékosára, ez alapján a torna végén összeállt a „Dream Team”.

A mezőny tagjai nemcsak a pályán, a lelátón is összejöttek
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az eredményhirdetéskor minden csapat serleget és valamennyi játékos érmet vehetett át. A találkozókat a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) által delegált játékvezetők vezették. A 16 főből álló küldöttségek szállást és teljes ellátást kaptak, a házigazdák egri ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek és edzőjüknek.

A támogató logója

A tornát élőben lehetett követni a Facebookon és YouTubeon, a szurkolóknak és a csapatoknak szakmai kiadvánnyal kedveskedtek a vendéglátók. Az előkészítésben és a lebonyolításban jelentős segítséget nyújtott az egri önkormányzat és Mirkóczki Ádám polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában