Kézilabda

2024.07.28. 18:24

Füzesabonyi SC: ismét Bánik kezében a staféta

Régi-új edző irányításával kezdi a felkészülést az NB II. 2024/25-ös szezonjára a Füzesabonyi SC férficsapata. Bánik Roland két év után vállal ismét szerepet.

Sike Károly

Bánik Roland újra vezérszerepben

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A Füzesabonyi SC ügyvezetője, Pásztor Gergely elmondta: szeretnének újra helyi embert a felnőttcsapata élére, hiszen a következő szezonban a keret döntő részét is helyiek alkotják. Ezek után esett a választás Bánik Rolandra.

Az elmúlt két évben játékos-edzőként Major Attila útmutatása alapján készültek a füzesabonyiak. A gyöngyösi szakember vezetésével 2023-ban az NB II. Északi-csoportjában a hatodik helyen végzett az FSC, a legutóbbi kiírásban pedig a C-D csoport alsóházi küzdelmeit a második helyen zárták Molnár Martinék. Major Attila 2022 nyarán épp Bánik Rolandot váltotta az edzői tisztségben, aki előzőleg öt szezonon keresztül dolgozott a felnőttcsapat élén.

Az FSC több meghatározó játékosát is elveszítette a nyáron: Hevér Tibor, Blazsek Milán és Varjú Péter a 2023/24-es szezon végén jelentette be visszavonulását, mintahogy Major Attila szolgálataira sem számíthatnak már. A pótlásukra Horváth Loránd, Hangyel Norbert és Nagy Attila érkezett. Előbbi visszatérőnek számít, hiszen az irányító játékos 2018-tól másfél éven keresztül már szerepelt az FSC-ben. A jobbszélső Hangyel Norbert és az átlövő Nagy Attila legutóbb a Szinvaparti KSE együtteséhez tartozott, a borsodi gárda a 2023/2024-es szezonban idény közben lépett vissza a bajnokságtól. A saját utánpótlásból Lányi Pál és Szabó Botond csatlakozik a felnőttcsapathoz.
A Füzesabonyi SC Bánik Roland vezetésével augusztus elején kezdi a felkészülést az új szezonra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában