Kézilabda

2024.09.06. 09:42

Csurgón szoros csatában bízik az egriek edzője

Az előző bajnokságban ötödik helyen végzett Csurgó KK, Vladan Matics személyében új edzővel várja az Eger elleni bajnoki nyitányt. A vendégek úgy készülnek, hogy akár meglepetést is okozhassanak.

Sike Károly

Az egri Tóth Károlyék áttörnék a csurgói falat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 1. fordulójának mérkőzése:

CSURGÓI KK–EGER
Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Asztalos B., Szalay Z.
Az egriek számára a bajnoki nyitányt az 5. fordulóból előrehozott OTP Bank-Pick Szeged elleni találkozó jelentette, ahol a házigazda Tisza-partiak egy hete 41–23-ra nyertek.

– Ez lesz az első igazi erőfelmérő az új csapat számára – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Ennek megfelelően mindannyian nagy várakozással tekintünk a találkozóra. A cél az, hogy végig meccsben maradjunk és kiélezett végjátékban dőljön el a pontok sorsa. Ha ezt sikerül megoldani, akár meglepetést is okozhatunk. Ahogy a szegedi mérkőzés előtt, ezúttal is hosszú utazás vár ránk, ami remélem, hogy nem hagy nyomot a csapaton.

Az egrieknél a bokasérüléssel bajlódó Marczika Barnabás továbbra is harcképtelen, a helyén ismét a 17 éves Ficzere Gergő kap lehetőséget, mintahogy a 20 éves balátlövő, Molnár-Nagy Martin is tagja lesz a Csurgóra utazó gárdának.
A somogyiak Vladan Matics személyében új edzővel kezdték a felkészülést. Az előző szezonban 5. helyen zárt csapatból távozott Borsos Tamás, Gebhardt Ádám, Bruno Vili Zobec, Mladen Krszmancsics és Tomislav Spruk is, míg új igazolásként Kiss Bence (irányító, CYEB-Budakalász), Marko Majstorovic (balszélső, Krka) és Vojislav Brajovics (jobbátlövő, Metaloplastika Sabac) neve említhető.

Az 1. forduló további párosítása

SZEPTEMBER 6., PÉNTEK
18.00: PLER-Budapest–Balatonfüredi KSE
18.00: ETO University HT–CYEB–Budakalász
18.00: Veszprém HC–Dabas KC
SZEPTEMBER 7., SZOMBAT
18.00: NEKA–Carbonex-Komló
18.15: OTP Bank-Pick Szeged–MOL Tatabánya KC
NOVEMBER 27., SZERDA
18.00: FTC-Green Collect–HE-DO B. Braun Gyöngyös

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában