Vízilabda

2024.09.06. 21:28

Digi-Eger: sok tanulsággal szolgált a Pócsik Dénes-emléktorna

A Szolnoki Dózsa–Digi-Eger mérkőzéssel péntek este befejeződött Egerben a Pócsik Dénes-emléktorna. A Tisza-partiak 10 gólos győzelme egyben elsőséget is jelentett, míg az egrieknek dicséretként a remek házigazda jelző jutott.

Bódi Csaba

A egri közel sem tudtak teljes csapattal játszani

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Akadt egy-két jó negyedünk, amikor viszontláttam azt, amit a hathetes felkészülésünk során gyakoroltunk – értékelt a Digi-Eger vezetőedzője, Jászberényi Gábor a klub honlapjának. 

– Jókor jött ez a torna, mert sok tanulsággal szolgált. Sajnos nem tudtunk teljes csapattal játszani. Az utolsó mérkőzésünkön is hat ifi, vagy éppen serdülő korú játékos szerepelt jegyzőkönyvben. Az hasznos volt, hogy róluk képet kaphattam, viszont még sokat kell fejlődniük, ha állandó csapattagok akarnak lenni. Mindenesetre kisegítettek bennünket, helytálltak. Van egy hetünk a bajnoki rajtig, addigra reményeink szerint a sérültjeink visszatérhetnek. Dolgozunk tovább, az egri vízilabdás hagyományokhoz méltó módon szeretnénk szerepelni a bajnokságban.

A Dr. Bárány István Sportuszodában három napon át hat OB I.-es férficsapat adott egymásnak randevút. A 14 lejátszott mérkőzést tartalmazó program sűrűsége miatt a női mérkőzéseken megszokott 25 méteres pályán zajlottak a párharcok, amelyek így is sokat kivettek a játékosokból.

A Pócsik Dénes-emléktorna eredményei:

Szolnok–Szentes elmaradt
Debrecen–Miskolc 12–14
Eger–Szeged 9–13
Szeged–Miskolc 10–12
Szolnok–Debrecen 21–10
Eger–Szentes 7–13
Miskolc–Szolnok 10–20
Szentes–Szeged 15–11
Debrecen–Eger 14–10
Debrecen–Szentes 10–10, ötméteresekkel: 13–15
Eger–Miskolc 8–13
Szeged–Szolnok 13–15
Miskolc–Szentes 14–16
Szeged–Debrecen 17–6 
Szolnok–Eger 17–7 

Jászberényi Gábor, a Digi-Eger vezetőedzője 
Forrás:  Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az egriek szakvezetője nem számíthatott a sérült csapatkapitány, Rádli Rajmund, és a nyáron mindkét vállán műtéten átesett Dóczi Márton játékára. Ráadásul Gólya Noel is megsérült, így a Debrecen ellen a hazaiak egy pólóssal kevesebben vehették fel a küzdelmet. 

Mindez az eredményekre jelentősen rányomta a bélyegét. 

A vendéglátók győzelem nélkül, az utolsó helyen zártak, ám a részvevők háláját begyűjthették a remek házigazda szerepért. Az eredményhirdetéskor a díjakat az egriek egykori háromszoros bajnoka, Kovács Gábor adta át.

A Pócsik Dénes-emléktorna végeredménye:

1. Szolnoki Dózsa 12 pont (73–40) 
2. Szentesi VK 12 pont (59–45)
3. Miskolci VLC 9 pont (63–66)
4. Szegedi VE 6 pont (64–67)
5. Debreceni VSE 3 pont (55–56)
6. Digi-Eger 0 pont (43–70)

Különdíjak

Legjobb kapus: Krémer Balázs (Debrecen)
Gólkirály: Nagy Márton (Szeged)
Legjobb mezőnyjátékos: Kovács Gergő (Szolnok)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában