Vízilabda

2 órája

Eurokupa: Athénban a nyolc közé jutás a tét a Digi-Egernek

Athénban harcolhatja ki a legjobb nyolc közé jutást az Eurokupában a Digi-Eger női csapata, ahol az egyaránt görög ANC Glyfada, a Panionios GSS, a francia Grand Nancy és a III. Kerületi TVE együttese vár Borsi Ilonáékra.

Sike Károly

Szilágyi Dorottya (jobbról) kiválása hatalmas érvágás az egrieknek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A kvintettből az első három helyezett jut a legjobb nyolc közé, ahol oda-visszavágós párharccal folytatódnak a küzdelmek.

– Az elsődleges célunk a továbbjutás kiharcolása, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, különösen annak tükrében, hogy a vállsérüléssel bajlódó Kovács-Csatlós Szilágyi Dorottyára nem számíthatunk – osztotta meg az egriek vezetőedzője, dr. Sike József. – Meghatározó játékosunkat veszítettük el, a pótlása komoly kihívás elé állít mindannyiunkat.
Arra a kérdésre, hogy a csoportellenfelek közül melyik csapatokat tartja a fő riválisnak a szakember így felelt:
– A két görög együttes közül a  Panioniosz előttünk jár, a  házigazda Glyfadával nagyjából azonos játékerőt képviselünk. A III. Kerületi TVE elleni mérkőzés eredménye jelentheti a mérleg nyelvét a továbbjutást kiharcolása szempontjából – felelte.

A Digi-Eger az OB I. legutóbbi bronzérmeseként a Bajnokok Ligájában kezdte idei nemzetközi kupaszereplését, ahol a „D” jelű ötös házigazdájaként a spanyol CN Terrassa és az egyaránt olasz  SIS Roma és a Pallanuoto Trieste mögött  a csoport negyedik helyén zárt, ami nem ért továbbjutást. Egyetlen győzelmét a III. Kerületi TVE ellen aratta a gárda, amely most a  második számú európai kupasorozatban is ellenfélnek számít.
Az OB I. idei kiírásában három mérkőzést követően százszázalékos mérleggel büszkélkedhetnek Rebecca Parkesék, ugyanakkor a Magyar Kupában a BVSC-Manna ABC gárdájával szemben a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Az Eurokupa menetrendje

OKTÓBER 24., CSÜTÖRTÖK
18.00: ANC Glyfada–Grand Nancy
20.00: III. Kerületi TVE–Panionios GSS
OKTÓBER 25., PÉNTEK
18.00: ANC Glyfada–III. Kerületi TVE
20.00: Panionios GSS–Digi-Eger
OKTÓBER 26., SZOMBAT
10.00: Digi-Eger–III. Kerületi TVE
12.00: Panionios GSS–Grand Nancy
18.00: ANC Glyfada–Digi-Eger
20.00: III. Kerületi TVE-Grand Nancy
OKTÓBER 27., VASÁRNAP
8.00: Grand Nancy–Digi-Eger
10.00: ANC Glyfada–Panionios GSS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában