Kézilabda

1 órája

Magyar Kupa: az Eszterházy SC eltüntette az osztálykülönbséget

Az élvonalbeli Moyra-Budaörs kiegyenlített első félidőt követően a szünet után mutatott ízelítőt az NB I.-es bajnokság követelményeiből. Az Eszterházy SC emelt fővel búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

Sike Károly

Csáki Zsófia (a labdával) négy gólt szerzett

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női Magyar Kupa 3. fordulójának mérkőzésén:

ESZTERHÁZY SC–MOYRA-BUDAÖRS 25–32 (14–16)
Eger, Eszterházy-csarnok, 180 néző. V.: Babidorics B., Reszegi-Szojka Cs.
ESC: Pusztai – Bernát 2, Tóth G. 1, Simon A. 1, Babinszky 3, Csáki Zs. 4, Szentkeressy-Kovács R. 1. Csere: Kozma T., Mrkva Z. (kapusok), Zsikó, Orell 4 (4), Dudás D. 4, Zákányi 1, Kiser 2, Viszokai 1 (1), Losonczi 1 (1). Edző: Farkas József
BUDAÖRS:  Vártok R. – Vártok T., Szekerczés 3, Marincsák 4, Bardi F. 2, Hudák A., Lengyel E. 6. Csere: Mistina (kapus), Berényi K., Sztankovics 4, Uhrin 2, Schneider 1, Horváth P. 3, Kiss M., Gorilska 4, Farkas J. 3. Edző: Buday Dániel                        
AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA. 6. perc: 6–4, 12. p.: 9–8, 18. p.: 10–11, 24. p.: 11–14, 36. p.: 16–21, 42. p.: 21–26, 48. p.: 21–30, 54. p.: 23–30.
KIÁLLÍTÁSOK: 4, ill. 2 perc.
HÉTMÉTERESEK: 9/6, ill. –.

A Leányka úti csarnokban Szöllősi-Scatzl Nadine és Debreczeni-Klivinyi Kinga személyében két válogatott játékosát is nélkülözte az NB I.-ben hat fordulót követően a hetedik helyen álló Budaörs. Szekerczés Lucáék győzelme ugyan nem forgott veszélyben, de az NB I/B-s egyetemistákkal szemben jósolt nagy különbség nem mutatkozott meg a parketten.
Orell Bettináék a 12. percben 9–8-as állásnál vezettek utoljára, de félidő végéig tartották a lépést a vendégekkel. A szünet után kedzett nyílni az olló, az utolsó negyedórában többször is támadhatott a kétszámjegyű kölönbségéért a Budaörs, elérniük azonban egyszer sem sikerült.
FARKAS JÓZSEF: – Ezúttal azok a játékosok is több szerepet kaptak, aki az elmúlt hetekben kevesebb időt tölthettek a pályán. A fiatalok téthelyzetben gyakorolhattak. Felszabadultan játszhattunk, készülve az előttünk álló bajnoki meccsekre. A foglalkozás elérte a célját.
BUDAY DÁNIEL: – A balul sikerült dunaújvárosi bajnoki után rendet kellett tenni a fejekben. Az első félidőben még érződött rajtunk a bizonytalanság, de a szünet után már mutattunk szép megoldásokat, magabiztosabban kézilabdáztunk. Jól játszott az Eszterházy, a végére azonban sikerült felőrölni az ellenfelet.
TOVÁBBJUTOTT: a Moyra-Budaörs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában