Kék hírek, bulvár

2013.04.02. 15:40

A kórházban is áramszünetet okozott a kigyulladt transzformátorház

A keddi tűz következtében 571 fogyasztó maradt több órán át áramszolgáltatás nélkül, így a gyöngyösi kórház is.

HEOL

Kedden hajnalban érkezett a bejelentés a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére, miszerint Gyöngyösön egy transzformátorház szikrázik.

A helyi hivatásos tűzoltók siettek a helyszínre, kiérkezéskor pedig megállapították, hogy egy kábelköteg összeégett. Perceken belül már érkezett a másik riasztás, miszerint a gyöngyösi kórház kazánházából füstöt éreznek. Ehhez az eseményhez már Hatvanból, Hevesről, Jászberényből és Egerből is vonultak tűzoltók. Szerencsére tüzet, tűzre utaló körülményt nem tapasztaltak.

A transzformátornál keletkezett tűz következtében 571 fogyasztó maradt több órán át áramszolgáltatás nélkül, közülük a kórház is. Az áramkimaradás miatt beindult a kórház áramfejlesztője, amelynek füstjét érzékelték a bent tartózkodók. A kórházban egy órán belül helyreállt az áramellátás.

A villamos-energia ellátás visszaállítását az ÉMÁSZ szakemberei végezték, amely kedd reggel fél hétre a legutolsó fogyasztónál is helyreállt Gyöngyösön - tájékoztatott Antal Erika, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!